Medicii şi profesorii merită cele mai mari salarii

Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari venituri. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Cu un procent de peste 39%, medicii se situează pe primul loc în aprecierile românilor, urmaţi îndeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinţe – 23,68%. Locul trei este ocupat de cercetători, cu 16,94% dintre voturile participanţilor la sondaj.

Nu la fel de meritorii sunt, în opinia românilor, judecătorii sau poliţiştii – aceste două categorii profesionale au obţinut în evaluările privind recompensele salariale sub cinci procente (4,99%), respectiv, 3,68%. La coada clasamentului se situează parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) şi funcţionarii din diverse insituţii publice (primării – 0,95%, insituţii culturale – 0,8% şi ministere – 0,47%).

 

Un profesor debutant câştigă 800 de lei

Aprecierile românilor nu se potrivesc însă deloc cu grila unică de salarizare propusă şi aprobată în toamna lui 2009. Conform acesteia, după preşedintele ţării, parlamentarii au cele mai mari salarii.

În schimb, salariul unui medic rezident în România porneşte de la 920 de lei, iar cel al unui profesor debutant, de la 800 de lei. Sondajul Myjob a fost efectuat on-line la nivel naţional în perioada 28 ianuarie-15 februarie pe un eşantion reprezentativ de 6521 de respondenţi.

Dintre aceştia, cei mai mulţi – aproape o treime – sunt din Bucureşti (28%). Majoritatea participanţilor la sondajul www.myjob.ro au studii superioare finalizate sau în curs (43%), iar 9% deţin şi o diplomă de masterat.

 

 

evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu: „PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru toate categoriile de populație”

astăzi, 08:13

„PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru cei care muncesc sau au muncit o viață. Emiterea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă creșterea salariului minim la 4...

Propunerea care ar schimba sistemul medical de stat: Angajări pe perioadă determinată, evaluări ca la privat!

astăzi, 07:58

Prof.univ.dr Diana Păun propune ca sistemul angajărilor la stat să fie schimbat. Aceasta a făcut referire cu precădere la modul în care sunt angajaţi medicii în spitalele de stat din...

Povestea misterioaselor catacombe de sub orașul Botoșani!

astăzi, 07:29

Orice botoșănean trecut de 50 de ani a auzit cu siguranță de legenda catacombelor de sub oraș. Unii se laudă că le-au și văzut sau ajuns măcar într-o anumită zonă a acestora. De a...