Medicii, responsabili pentru parafele puse pe fisele de permis

Ca urmare a faptului ca autoritatile au descoperit tot mai multi soferi care, din punct de vedere medical, nu ar avea voie sa detina permis de conducere, Ministerul Sanatatii a emis un ordin prin care medicii specialisti devin responsabili de parafa pe care o aplica pe fisele candidatilor.

Pana acum, pe fisa medicala a unui candidat la obtinerea permisului semnau mai multi medici, insa raspunzatoare de semnaturile medicilor era institutia acreditata, care dadea viza finala.

Potrivit ordinului 1.159 a Ministerului Sanatatii, incepand cu 2011 fiecare medic va fi raspunzator pentru ceea ce semneaza. Reprezentantii cabinetelor medicale individuale private sau din ambulatoriul spitalelor ce sunt incluse pe lista unitatilor autorizate pentru examinarea candidatilor la obtinerea permisului de conducere trebuie sa se prezinte, pana pe 3 ianuarie 2011, la Directia de Sanatate Publica in vederea reacreditarii.

Cabinetele vizate sunt cele care pun la dispozitia pacientilor specialitatile ORL, oftalmologie, psihiatrie, neurologie, ortopedie si medicina interna.

"La nivelul judetului Botosani, doar un cabinet medical privat si-a depus actele pentru reacreditare. Este vorba despre Ecomed", a precizat Lidia Onofrei, purtatorul de cuvant al DSP Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
54

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
58

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
41

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...