Medicii pensionari raman in spitalele de stat!

Medicii pensionari raman in spitalele de stat!
Vesti bune pentru sanatatea botosaneana! Medicii pensionati nu vor fi nevoiti sa aleaga intre pensie si salariul obtinut pentru munca in sistemul de stat! Masura ar salva in mare masura situatia si asa dramatica din spitalele botosanene!

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si premierul Emil Boc au convenit sa gaseasca o solutie in acest sens.

"Ministrul i-a transmis premierului propunerea ca medicii pensionati sa poata lucra, in continuare, in spitalele si cabinetele de stat, iar premierul a fost de acord cu gasirea unei solutii in acest scop. Nu se cunosc insa, deocamdata, amanunte privind cadrul legislativ care va reglementa acest lucru. Vineri, in sedinta de Guvern, vor fi puse la punct, probabil, aceste detalii", au spus reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat, miercuri dimineata, ca ii va propune premierului Emil Boc rectificarea ordonantei privind cumulul pensiilor cu salariile din sistemul public, astfel incat medicii pensionari sa ramana angajati in unitatile medicale de stat.

Avand in vedere lipsa acuta de cadre medicale specializate, mai ales in mediul rural, voi propune ca medicii pensionari sa ramana angajati in continuare, prin contracte temporare de munca, pana la ocuparea posturilor prin concurs", a declarat demnitarul.

Daca se va materializa promisiunea guvernantilor, judetul Botosani va avea de castigat, mai ales ca in majoritatea spitalelor sunt medici specialisti pensionari, care isi desfasoara activitatea in unitatile sanitare respective din cauza lipsei de inlocuitori.

La spitalul din Trusesti se afla in aceasta situatie nu mai putin de patru medici, doi la Saveni, dar si medicul radiolog de la Spitalul de Recuperare. De asemenea, cinci medici pensionari activeaza la Spitalul de Copii Botosani, la acestia adaugandu-se inca unul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
273

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...