Medicii din Iasi despre botosaneanul caruia i-a cazut un stalp in cap: "Acest pacient și-a revenit din morți"

Tanarul in varsta de 20 de ani a fost adus la spital in coma de gradul IV, la limita dintre viata si moarte. Medicii nu i-au dat sanse la viata. A suferit o lovitura puternica la cap si nimeni nu a crezut ca se va mai trezi. Cu toate acestea, neurochirurgii au reusit sa-l readuca la viata.

Medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) au reusit sa salveze viata unui tanar pentru care sansele de supravietuire erau aproape zero. Tanarul a fost adus la spital in coma de gradul IV, la limita dintre viata si moarte, dupa cum au precizat medicii neurochirurgi.

Tanarul in varsta de 20 de ani, din orasul Dorohoi, judetul Botosani, a cazut ca secerat dupa ce un stalp i-a cazut direct in cap.

A fost transportat de urgenta la spitalul municipal din Dorohoi, dar medicii au solicitat transferul la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi, deoarece un asemenea caz nu putea fi tratat la Botosani.

Sambata dupa-amiaza, elicopterul SMURD l-a preluat pe tanar si l-a adus la unitatea medicala ieseana.

Tanarul a fost dus direct in sala de operatie.

"Putem spune ca acest pacient si-a revenit din morti. A fost adus la spital in coma de gradul IV cu sanse de supravietuire aproape inexistente. Investigatiile medicale de specialitate au evidentiat un hematom intracranian. Pacientul a fost operat in urgenta si postoperator, starea de sanatate este buna. Este constient si in cursul zilei de astazi (ieri - n.r.) urmeaza sa fie transferat din Reanimare in salon. Revenirea acestui pacient este surprinzatoare. Este prematur sa ne pronuntam, daca pacientul va ramane cu sechele. Inca mai exista riscul de aparitie a unor complicatii. Este vorba de o operatie pe creier. Din coma de gradul IV scapa putini pacienti. Depinde si de cat de repede sunt adusi la spital din momentul in care s-a instalat starea de coma", a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...