Medicii de medicina scolara au protestat astazi la ASP!

Medicii de medicina scolara au protestat astazi la ASP!

 Vasile Niculita  

Reprezentanti ai angajatilor din sistemul sanitar de medicina scolara au protestat astazi la sediul Autoritatii de Sanatate Publica!

Motivul il reprezinta neacordarea salarialor, cadrele medicale primind in ultima saptamana doar fluturasii cu drepturile salariale ce le revin.

Cei 37 de angajati, noua medici si 28 de asistenti spun ca salariile au intarziat cu aproape o saptamana.

"Nu este posibil ca in 2008 sa se intample asa ceva. Oamenii nu cer sporuri, ci doar drepturile lor salariale, prevazute de lege. Dar domnul Vosganian spune ca nu mai are bani. Cei de la Spitalul de Copii le-au spus sa vina la ASP, ca aici sunt salariati", a declarat Vasile Niculita, liderul sindicatului Solidaritatea.

O delegatie a protestatarilor a fost primita de conducerea ASP. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Ecaterina Chihaia, a promis ca va incerca in zilele urmatoare sa obtina suma de 100.000 de lei, bani necesari pentru drepturile salariale ale cadrelor sanitare.

"Sunt drepturile lor si ii sustinem, insa banii nu au venit pe fila de buget. Ei sunt salariatii spitalului, noi doar repartizam banii pe care ii primim de la minister in contul acestui program de asistenta medicala scolara. Voi incerca sa fac toate demersurile pentru a obtine banii de care au nevoie", a declarat Ecaterina Chihaia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
379

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
516

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
633

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...