Medicii cu experienţă, îngroziți la gândul că vor fi pacienți ai celor care vin după ei: "E trist, dar mulți, foarte mulți din cei care devin acum medici nu au atingere cu profesia"

Medicii cu experienţă, îngroziți la gândul că vor fi pacienți ai celor care vin după ei: "E trist, dar mulți, foarte mulți din cei care devin acum medici nu au atingere cu profesia"
"N-am întâlnit niciodată atâția proști în spitale"! Deficitul de medici este din ce în ce mai accentuat în România în urma emigrării masive a personalului din domeniul sănătății. În țară, conform datelor Ministerului Sănătății, în multe zone deficitul este evaluat la 50 la sută.

"Tragedia", spune Luminița Dima, doctor primar mulți ani la Spitalul Polizu din București, azi în domeniul privat, "este lipsa de performanță a celor care ne înlocuiesc. Mi-e groază să mă gândesc la faptul că noi, deveniți pacienți, vom fi la mâna unor urmași cu o pregătire precară. E trist, dar mulți, foarte mulți din cei care devin acum medici nu au atingere cu profesia", a declarat dr. Dima pentru AMPress.

Opinii similare au fost exprimate și de alți grei ai medicinei românești, nemulțumiți nu doar de lipsa personalului, ci și de calitatea slabă a pregătirii noilor medici. Prof.dr. Daniela Bartoș, fost ministru al Sănătății, a fost și mai tranșantă: "N-am întâlnit niciodată atâția proști în spitale", cu referire la unii reprezentanți ai noilor generații de medici. "Sunt și unii pasionați să învețe meserie", a mai completat Bartoș, "dar îi înnumeri pe degete".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
180

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
253

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
580

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...