Medici reclamați pentru malpraxis!

Medici reclamați pentru malpraxis!
Trei medici botoșăneni au fost reclamați de pacienți la Colegiul Medicilor, cadrele medicale fiind anchetate de comisia de disciplină în urma acestor sesizări. Pacienții reclamă calitatea actului medical și îi acuză pe medicii care i-au tratat sau operat de malpraxis.

Medicul Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, susține că sunt o serie de factori care concură la stabilirea unei culpe medicale în astfel de cazuri în care pacienții sau aparținătorii acestora vin și depun astfel de sesizări. 

“Anul acesta avem înregistrate trei plângeri, care nu sunt de gravitate. Sunt la adresa medicilor specialiști, pe specialitatea chirurgicală și ginecologică. Cei care reclamă consideră malpraxis dar nu e chiar atât de simplu. Trebuie analizat însă foarte bine contextul. Ce putem face noi în secolul XXI în Botoșani, ceea ce s-a făcut în cazul respectiv, care au fost limitele ca și dotare, nu e vina noastră sau a pacienților că suntem în colțul Europei. Nu putem compara același caz care este tratat într-o clinică de top în centru universitar cu unul tratat la Botoșani", a declarat președintele Colegiului Medicilor Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta