Medici buni de plata dupa ce au prescris retete fara a respecta procedurile!

Medici buni de plata dupa ce au prescris retete fara a respecta procedurile!

 RODICA HUTULEAC, presedinte CJAS  

Mai multi medici de familie din judet, dar si medici specialisti de la Spitalul de Psihiatrie au prescris medicamente pentru bolnavi, fara a avea acordul comisiei din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Totul a iesit la iveala in urma unui control efectuat de reprezentantii CJAS Botosani, suma imputata medicilor fiind de 76.000 de lei.

Numai la Spitalul de Psihiatrie s-au prescris retete, de circa 20.000 de lei, fara a exista acordul acestei comisii. Medicii de familie vor trebui sa plateasca aceste sume din propriul buzunar, in timp ce la Spitalul de Psihiatrie suma a fost deja retinuta.

“In luna iunie a avut loc un control pe eliberare-prescriptie de medicamente si au fost imputate 76.000 de lei, la mai multi medici, si medici de familie si medici specialisti, care au prescris medicamente care se dadeau numai cu acordul comisiei CJAS sau CNAS si ele au fost date fara niciun referat de aprobare.La Spitalul de Psihiatrie, noi am oprit suma, fiind in contract cu spitalul, si urmeaza de acum ca managerul sa ia acolo masurile care se impun", a spus Rodica Hutuleac, presedintele CJAS Botosani.

Managerul Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprisanu, sustine ca se va face o analiza si se vor dispune masuri in consecinta.

“Consiliul medical al spitalului va face o analiza, si in functie de concluzii va dispune si unele masuri. Aceasta situatie este de anul trecut, acum ea s-a corectat, practic este o formalitate de a instiinta Casa de Asigurari de Sanatate", a spus managerul Spitalului de Psihiatrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
45

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
142

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...