Medic de familie: “Peste 50 la sută din cabinetele medicale din județul Botoșani ar trebui să aibă activitatea suspendată”

Medic de familie: “Peste 50 la sută din cabinetele medicale din județul Botoșani ar trebui să aibă activitatea suspendată”
Un medic de familie din județul Botoșani, care este și consilier județean, susține că mai bine de jumătate dintre cabinetele medicale din județ ar trebui închise pentru că sunt improrii pentru desfășurarea unei activități medicale.

Marius Bogdan, medic de familie la Frumușica, a spus în ultima ședință de Consiliu Județean că autorizațiile de funcționare pentru multe cabinete din Botoșani au fost date prea ușor.

“La ora actuală peste 50% din cabinetele medicale din județul Botoșani, majoritatea funcționând în locații de stat, ar trebui să aibă activitatea suspendată. Deși beneficiază de autorizații sanitare de funcționare, acestea au fost eliberate cu o larghețe care de multe ori depășește limitele legii. Practic, ele nu întrunesc normele structurale, funcționale și igienico-sanitare de funcționare prevăzute de legislația în vigoare", a spus Marius Bogdan.

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Județean a fost și un proiect de hotărâre privind închirierea unui spațiu de 15 metri pătrați pentru un cabinet medical la Suharău, acest proiect stârnind reacții din partea consilierului județean.

“Este un spațiu de 15 metri pătrați, din care 4 metri pătrați sunt sală de așteptare ce permite instalarea a maxim două scaune. Nimic despre compartiment de sterilizare, compartiment administrativ, compartiment pentru deșeuri cu potențial infectant, compartiment pentru deșeuri menajere, grup sanitar pentru personalul medical, grup sanitar pentru pacienți. Dacă acesta reprezintă un cabinet stomatologic în Mileniul III, în județul Botoșani, înseamnă că ori ne facem de râs, ori ne merităm soarta. Prin acest proiect de hotărâre se încurajează perpetuarea continuării asigurării unei asistențe medicale a populației județului Botoșani în condiții de promiscuitate sanitară", a mai spus Marius Bogdan.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
202

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
248

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
906

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...