Medic botoşănean: Spitalul Județean este sufocat de pacienți!

Șeful Secției Medicală I, de la Spitalul Județean Mavromati, medicul Anton Pîrvu, susține că unitatea medicală este sufocată de pacienți, ca urmare a disonanței existente la ora actuală, la nivelul județului Botoșani, între cele trei paliere de asistență medicală, primară, de specialitate și cea de spital.

Medicul Pîrvu susține că la aceasta se adaugă și exodul cadrelor medicale și al infirmierelor, ceea ce face ca activitatea în spital să fie și mai îngreunată.

"Asistența primară, a medicilor de familie, este mult amputată, doctorii sunt sufocați de partea administratvă, de făcut hârtii, pe de altă parte adresabilitatea pacienților la medicii de familie este scăzută așa că bolnavul vine agravat sau complicat la serviciul de urgență. Se poate lucra foarte mult cu centre de permanență ca să oprească pacientul spre Spitalul Județean, singurul spital funcțional din toate punctele de vedere, din județ. Asistența de specialitate din județ practic a fost decapitată prin închiderea spitalelor, cred că suntem singurul județ care are un singur spital de anvergură și un spital la Dorohoi la care activitatea pot să  o caracterizez ca modestă. Pacienții agravați nu au nicio posibilitate de a fi rezolvați local și atunci sufocă Spitalul Județean. Orice boală acută poate fi tratată conform ghidurilor la orice nivel, ceea ce nu se mai întâmplă în județul Botoșani", sune medicul Anton Pîrvu.

Acesta consideră că o politică făcută pe un termen lung conjugată și cu perspectivele care sunt în Uniunea Europeană ar diminua, cel puțin în următorii ani, această presiune și această perturbare a activității spitalului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

Tuesday, 15 October 2024

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul...

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

Tuesday, 15 October 2024

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

Tuesday, 15 October 2024

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...