Măsuri luate de jandarmi pentru ca protestatarii de la Havârna să nu blocheze drumul

Măsuri luate de jandarmi pentru ca protestatarii de la Havârna să nu blocheze drumul
Ordinea și liniștea publică la marșul auto de protest, organizat sâmbătă, 30 iulie a.c., între orele 09.30 – 14.00, în localitățile Havîrna și George Enescu din județul Botoșani, va fi asigurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu lucrători de poliție.

Oamenii legii vor lua măsurile legale necesare pentru desfășurarea în condiții normale a manifestării de protest și a circulației rutiere pe DJ. 293, conform prevederilor legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Jandarmeria Botoșani recomandă participanților să respecte orele de desfăşurare și traseul de deplasare stabilit, indicațiile forțelor de ordine și să nu participe la această manifestare în stare de ebrietate ori să consume băuturi alcoolice pe durata desfășurării acesteia.

Conform prevederilor legale, organizatorul adunării publice este obligat să ia măsuri pentru interzicerea participării persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice sau care se află sub influenţa acestora și să îi îndepărteze pe cei care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, opunerea cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
69

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
80

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
101

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...