MĂSURA RADICALĂ luată de Victor Ponta, cu privire la STS!

MĂSURA RADICALĂ luată de Victor Ponta, cu privire la STS!
Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică seara, că în prima zi a noii sesiuni parlamentare, luni, 3 februarie, va depune un proiect de lege pentru ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să treacă în subordinea Ministerului de Interne, ca urmare a refuzului preşedintelui Băsescu de a-l demite pe şeful STS.

"Am decis ca mâine, la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege pentru o mai bună coordonare a instituţiilor, STS să treacă în cadrul MAI, în coordonarea departamentului pentru situaţii de urgenţă. Parlamentul va adopta în procedură de urgenţă pentru o mai mare eficienţă şi responsabilitate", a anunţat premierul, la sediul USL, conform gandul.info.

În ce priveşte mandatul şefului STS, Marcel Opriş, a cărui demisie a cerut-o anterior, Victor Ponta a spus că acesta rămâne în funcţie pentru că "Traian Băsescu este probabil şantajat şi laş".

"Au fost disfuncţionalităţi în activitatea celor 3 institutţii. ISU, ROMATSA şi STS. Ministrul de Interne şi-a dat demisia, la fel şi în cazul ROMATSA. Şi la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii. Din păcate, nu s-a întâmplat asta din cauza opoziţiei lui Traian Băsescu. Nu are curajul, probabil este şantajat, laşitate, interese personale. E foarte clar că Băsescu îl va proteja pe şeful STS cât va putea. (...) Băsescu nu are curajul să ceară demisia şefului STS din laşitate şi având lucruri de ascuns, a spus Ponta.

Întrebat dacă prin această operaţiune va fi înlăturat şi Marcel Opriş de la conducerea STS, Ponta a susţinut că nu poate şti acum acest lucru, deoarece este prematur, dar a adăugat că, din câte cunoaşte, acesta a ajuns deja la "vârsta pensionării", îndeplinind condiţiile legale de pensionare, şi că şeful acestui serviciu trebuie să un tehnician, precum şeful ISU, aflat sub coordonarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT a cărei temă a fost accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, că în ultima perioadă "s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni", mesajul că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului, spunând că acest lucru este o minciună şi că STS nu are nici echipament şi nici dreptul legal în acest sens.

El a arătat că acţiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare şi de aceea a fost un eşec, "cum a catalogat-o şi prim-ministrul".

Preşedintele a adăugat că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând însă că niciuna din variante nu este viabilă şi că doar dacă cineva poate dovedi că STS are capabilităţi mai mari decât cele prezentate pentru cazul accidentului aviatic nu va sta pe gânduri în ceea ce priveşte cererea de demitere a directorului Serviciului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
39

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
19

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
62

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...