Măsură luată de Spitalul Judeţean pentru pacienţii care au nevoie de computer tomograf!

Măsură luată de Spitalul Judeţean pentru pacienţii care au nevoie de computer tomograf!
Spitalul Judeţean a încheiat un contract cu o firmă din Suceava pentru efectuarea investigaţiilor la computerul tomograf, pentru pacienţii din Botoşani, pe perioada cât aparatul de la Mavromati este în reparaţii.

Începând de astăzi, Spitalul Judeţean a pus la dispoziţie o maşină pentru transportarea pacienţilor la analize, la Suceava.

“Pentru ca defecțiunea produsă la Computerul Tomograf să afecteze cât mai puțin actul medical de la Spitalul Județean, am găsit, împreună cu conducerea unității spitalicești, o soluție temporară pentru pacienții internați care necesită obligatoriu o astfel de investigație. Termenul în care CT poate fi reparat este de până la 60 de zile, ceea ce însemna o perioadă mult prea lungă raportat la solicitările de efectuare a investigațiilor. Astfel că am decis încheierea unui contract provizoriu cu o firmă din Suceava, care ne furnizează acest serviciu medical la același preț pe care îl avem în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, serviciul fiind valabil doar pentru bolnavii internați. De luni Spitalul Județean a pus la dispoziție o mașină care să transporte la Suceava pacienți în vederea diagnosticării, fiind deja solicitări din partea medicilor care îi au sub îngrijire și necesită investigații CT. Aceștia sunt însoțiți de un asistent medical, iar rezultatele sunt raportate imediat la Botoșani prin e-mail, fără ca pacientul să mai aștepte rezultatul", a postat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, pe contul său de Facebook.
 
Consiliul Județean va aloca o sumă de 400.000 lei pentru repararea computerului tomograf.

 

Spune-ne opinia ta