Masura incredibila propusa de Uniunea Europeana si care afecteaza toti soferii

Masura incredibila propusa de Uniunea Europeana si care afecteaza toti soferii
Uniunea Europeana isi propune sa ia o masura drastica pentru soferi, si anume sa doteze toate masinile cu limitatoare de viteza.  

Una dintre variante este ca acestea sa blocheze viteza la 110 kilometri pe ora. Propunerea este inclusa intr-o noua serie de masuri pentru siguranta in trafic, masuri ce au scopul de a reduce cu o treime numarul mortilor in accidentele rutiere, relateaza The Telegraph.  

Masura propune ca toate masinile noi sa fie dotate cu o camera video care sa inregistreze limitarile de viteza de pe diverse artere, iar un sistem sa apese automat franele in conditiile in care viteza respectiva este depasita.  

Patrick McLoughlin, secretarul in Transporturi din cadrul UE, a propus o varianta si mai drastica. El vrea ca toate masinile existente sa fie trimise in service pentru a fi echipate cu limitatoare care sa blocheze viteza la 110 kilometri pe ora.  

Noile masuri au fost anuntate de catre Departamentul de Transport din cadrul Comisiei Europene si sunt menite sa reduca numarul de 30.000 de decese care au loc in fiecare an pe drumurile europene.  

Schema va functiona fie prin intermediul satelitilor, care vor comunica automat limitele de viteza, fie prin intermediul camerelor video care vor fi capabile sa citeasca semnele de circulatie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
439

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1049

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1310

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...