Măsură dură pentru şoferii cu maşini vechi. Ce se întâmplă cu autoturismele mai vechi de 15 ani!

Odată introduse în aceasta categorie, mecanicilor autorizați le va fi interzis să mai repare aceste autovehicule.

Măsură dură pentru şoferii cu maşini vechi. Ce se întâmplă cu autoturismele mai vechi de 15 ani!

Uniunea Europeană vrea să elimine de pe şosele maşinile mai vechi de 15 ani. Aşa că, în curând, orice reparaţie a acestor autoturisme în service-uri ar putea fi interzisă.

Sigur, asta ne-ar putea asigura un trafic mai fluid, iar asta ne bucură. Pe de altă parte, nu e tocmai ieftin să ne schimbăm maşinile. În plus, patronii de service-uri se plâng că vor avea mai puţini clienţi.

Totul ar putea începe din 2025, dacă proiectul european va trece şi va deveni lege. Concret, proiectul aflat în dezbatere prevede ca mașinile mai vechi de 15 ani ar putea să fie interzise pentru reparații în service-urile auto.

Măsură dură pentru şoferii cu maşini vechi

Mașinile respective se vor numi vehicule reziduale, adică o maşină care are defecțiuni majore. Odată introdusă în aceasta categorie, mecanicilor autorizați le va fi interzis să o mai repare, informează Observator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
5

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
799

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
168

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...