Masura de criza: Romanii isi muta afacerile in Bulgaria!

Multe companii romanesti si grecesti au inceput sa-si transfere operatiunile in Bulgaria, din cauza costurilor mai reduse din aceasta tara, in incercarea de a evita efectele crizei economice, relateaza presa bulgara si elena, citata de site-ul novinite.com.

Firmele romanesti au inceput sa se mute in masa in Bulgaria, din cauza crizei financiare globale, a precizat ieri cotidianul bulgar Standart.

Orasul bulgar de granita Ruse a cunoscut deja o crestere semnificativa a firmelor de inchiriere de proprietati si preconizeaza continuarea acestei tendinte si in cursul lui 2009.

Aceasta migrare a afacerilor a aparut din cauza costurilor operationale mai reduse din Bulgaria, cu pana la 40 la suta, potrivit unor experti.

Salariile pentru angajati, platile pentru asigurari si facturile la electricitate sunt mult mai mici, sustine Kamen Kolev, directorul Asociatiei industriale bulgare.

Kolev a mai precizat ca si companiile multinationale din Grecia incep sa-si mute atentia catre Bulgaria din aceleasi motive. Acesta a adaugat ca salariul mediu din Bulgaria este de 267 Euro, in timp ce in Grecia este de 1.400 Euro.

Ziarul elen Vima a conchis ca sansa unor costuri mai ieftine atrag companiile grecesti si multinationalele catre Bulgaria, afirmand ca Tate&Lyle Grecia, Unilever, compania din Statele Unite Crown Cork & Seal, precum si firma germana Triumph au initiat procedurile de mutare sau deja s-au mutat in nord.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
129

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
154

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
237

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...