Masura anti-turism electoral: Autobuzele si microbuzele, verificate de politisti in ziua alegerilor!

Autobuzele şi microbuzele care vor circula duminică între judeţe vor fi verificate de poliţişti pentru a fi împiedicat turismul electoral, a declarat, miercuri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Ministrul a precizat că a fost întocmită o hartă a zonelor de risc, judeţele Olt şi Dâmboviţa reprezentând judeţele fruntaşe în domeniu.

Potrivit lui Nica, planul întocmit anul acesta pentru alegerile europarlamentare este fără precedent, fiind imobilizate 51.039 cadre ale ministerului.

Ministrul a subliniat că pe lângă cadrele îmbrăcate în uniformă, care vor asigura ordinea publică, vor exista foarte mulţi subofiţeri şi ofiţeri în civili, care vor supraveghea zonele de risc.

Nica a subliniat că peste 200 de lucrători ai MAI au fost mobilizaţi în echipe de intervenţii pentru a acţiona atunci când situaţia o impune.

La nivelul aparatelor centrale, MAI, IGPR, Jandarmerie şi Poliţia de frontieră, au fost constituite echipe care vor sprijini şi coordona eventualele anchete deschise pe marginea unor eventuale fraude.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
286

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
429

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...