Măștile rămân obligatorii în școli, subliniază Orban. „Unii parcă nu își iubesc copiii”

Măștile rămân obligatorii în școli, subliniază Orban. „Unii parcă nu își iubesc copiii”

Guvernul nu ia în calcul renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în interiorul unităților de învățământ, a explicat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă la Botoșani.

Amintindu-i-se despre atitudinea de contestare a măsurii, manifestată de o parte a societății civile, și despre protestele programate în acest sens, Orban a afirmat că „există unii care parcă nu își iubesc copiii”.

„Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 

Spune-ne opinia ta