Maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea fi interzise după 90 de zile

Maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea fi interzise după 90 de zile
O nouă propunere de modificare a Codului Rutier a fost iniţiată de un grup de 10 parlamentari şi presupune interzicerea maşinilor înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile României mai mult de 90 de zile.

Propunerea înaintată Senatului în luna martie a acestui an este semnată de 8 deputaţi PSD şi 2 parlamentari de la UNPR.
Propunerea de schimbare a Codului Rutier mai prevede ca în perioada celor 90 de zile "utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în Bulgaria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România".

În expunerea de motive a propunerii de schimbare a Codului Rutier se arată că din ce în ce mai mulţi rezidenţi din România aleg să-şi înmatriculeze vehiculele în Bulgaria, fapt ce ar trebui să dea de gândit autorităţilor.

"Astfel, prin această metodă se pierd taxe de primă înmatriculare, de mediu, de drum, impozite în favoarea Bulgariei, deşi aceste vehicule sunt utilizate preponderent în România."

Mai mult, scriu iniţiatorii proiectului de modificare, "în urma unor verificări, s-a constatat că doar una din 5 maşini înmatriculate în Bulgaria avea asigurare valabilă pe teritoriul României".

Sursa: Capital.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
92

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
103

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
33

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...