Maşini prin Programul "Rabla" şi pentru firme

Persoanele juridice vor putea să cumpere autoturisme şi autoutilitare uşoare noi prin intermediul Programului "Rabla", în condiţiile în care, luni, a fost publicată în "Monitorul Oficial" modificarea legislaţiei referitoare la acest program.

În actul normativ a fost introdusă şi noţiunea de tichet valoric, care reprezintă documentul a cărui valoare nominală reprezintă echivalentul primei de casare, iar modelul, procedura de confecţionare, eliberare şi valabilitatea tichetelor valorice vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului Mediului şi ministrului Finanţelor publice. Instrucţiunile de aplicare a ordonanţei privind Programul "Rabla" vor fi modificate corespunzător, în termen de 10 zile de la apariţia acestei legi.

Potrivit reglementărilor, persoanele fizice şi juridice pot să caseze cel mult trei maşini vechi şi, astfel, să primească până la 11.400 de lei prin trei tichete valorice, cu care să-şi cumpere o maşină nouă.

Tot din Fondul de Mediu va fi finanţat şi programul pentru stimularea înnoirii parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, prin scoaterea din uz a celor vechi de cel puţin 10 ani şi cu perioadă de exploatare depăşită, care se va adresa atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Ultima fază a Programului "Rabla" din acest an se va derula între 1 noiembrie şi 11 decembrie, perioadă în care sunt încă disponibile 23.445 de autoturisme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...