Mașina unui consilier local din municipiul Botoșani, admirată la o expoziție auto

Mașina unui consilier local din municipiul Botoșani, admirată la o expoziție auto

   adevarul.ro

Maşinile, motocicletele şi bicicletele bunicilor, mijloace de deplasare care fac parte nu doar din amintirile mai multor generaţii de români, ci chiar din istoria naţională, au fost expuse sâmbătă dimineaţă, timp de mai multe ore, pe esplanada Iulius Mall Suceava.

Sute de persoane au venit să admire Dacii care au împlinit 45 de ani de existenţă, Trabanturi care, din maşini de care unora le era ruşine înainte, acum constituie un motiv de admiraţie şi mândrie, un IMS al Armatei Române, o maşină a Miliţiei, dar şi una în care călătoreau pe vremuri băieţii cu ochi albaştri ori mai marii PCR.

Primul automobil de teren românesc a putut fi admirat la expoziţie graţie participării unui colecţionar din Botoşani, care a expus un IMS cumpărat prin licitaţie de la Armată, în 1999.

Automobilul, un Aro M 461, în perfectă stare de funcţionare, concurează şi acum cu succes jeepurile moderne.

Este un automobil istoric, asupra căruia nu s-a intervenit deloc, nici măcar pentru restaurare. El este depăşit moral, dar este frumos şi chit că-i deal, că-i vale, cu 70 km/h mergi, indiferent de pantă, a spus Corneliu Furtună, care a venit şi a plecat la volanul maşinii sale de teren româneşti, pe care o păstrează ca o amintire de la cei dragi.

Este printre ultimele modele produse, fiind fabricat în decembrie 1974, s-au mai fabricat până în februarie 1975. După el a intrat în producţie modelul ARO 240. A fost o idee fixă de-a mea să am aşa ceva şi mi-a fost făcută cadou de mama, în 1999, care a dat pe ea aproape 10 milioane de lei, la licitaţie. Am venit cu ea de la Iaşi la Botoşani la ora 15.00 şi la 16.00 aveam deja client, care îmi oferea pe ea 18 milioane de lei, a spus botoşăneanul care a făcut şi câteva ture prin oraş, cu sucevenii dornici să vadă cum merge jeepul românesc.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...