Mașina ”infractor” care se vinde cu 430 de lei, de aproape un deceniu este ”sechestrată” de polițiștii botoșăneni

Nu mai puțin de 5.600 de pachete de țigări transporta în urmă cu mulți ani mașina care acum zace în custodia ANAF și așteaptă să fie achiziționată la licitație.

Mașina ”infractor” care se vinde cu 430 de lei, de aproape un deceniu este ”sechestrată” de polițiștii botoșăneni

   Foto: ziaruldeiasi.ro

ANAF vinde la licitaţie, prin Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Iaşi, mai multe bunuri ale unor condamnaţi pentru trafic de influenţă, contrabandă sau evaziune fiscală. Licitaţia va avea loc pe 20 septembrie, la ora 11:00, la sediul instituţiei, din strada Anastasie Panu nr. 26 din Iași.

Cel mai ieftin obiect licitat în această lună de Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Iaşi este o maşină “infractor”. Un Opel Astra, mai exact, fabricat în 1992, cu un număr de kilometri parcurşi (estimativ) de 167.099. O parte din aceşti kilometri, maşina i-a parcurs încărcată cu ţigări de contrabandă, aveau să dovedească anchetatorii.

Victor V., cetăţean moldovean, conducea autoturismul în urmă cu aproape nouă ani, în noiembrie 2014, când a fost depistat “pe raza satului Coţuşca (...) cu autoturismul marca Opel Astra de culoare neagră (...)”, în care s-a găsit “cantitatea de 5.625 pachete de ţigarete marca Plugarul, de provenienţă Republica Moldova, fără documente legale de provenienţă, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 60.750 lei, nerecuperat, părţii civile Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi - Direcţia Regională Vamală Iaşi”, după cum se arată în sentinţa dată de Curtea de Apel Suceava în mai, 2016.

Autoturismul (foto sus), a cărui valoare era în 2016 de 3.800 de lei, a fost reţinut la secţia 7 poliţie din Darabani, județul Botoşani, şi tot acolo se găseşte şi acum. Magistraţii au menţinut sechestrul, în vederea recuperării prejudiciului. Acum însă, licitaţia porneşte de la 430 de lei, neimpozabil. Cam cât plăteşte pe ţigări un fumător în 2-3 săptămâni.

Ofertanţii trebuie să depună dovada plăţii taxei de participare (43 de lei) şi o ofertă de cumpărare, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, potrivit Ziarul de Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...