Mașină cu „duium” de probleme căutată pentru confiscare, găsită de polițiștii de frontieră din Stânca. La volan se afla un bărbat fără permis

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au descoperit şi indisponibilizat un autoturism care figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Bulgaria.

Totodată, oamenii legii au constatat că persoana aflată la volan nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce, iar documentele care atestau asigurarea şi inspecţia tehnică periodică sunt false total.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost tras pe dreapta, duminică, de polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră din Stânca, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control. Mașina în cauză este marca Audi A6, an fabricație 2004, înmatriculată în Bulgaria.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare în urma cărora poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu a obţinut nicioadată dreptul de a conduce.

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Bulgaria, iar documentele care atestă asigurarea şi inspecţia tehnică periodică nu îndeplinesc condițiile de formă şi de fond ale unora autentice, fiind false total.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 17.500 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a adăugat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

Friday, 11 October 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, are aproape o lună de când a depus jurământul de credință pentru această funcție. Venirea sa la conducerea Instituției Prefectului a ju...

Bani de la Guvern pentru primăriile din Botoșani! Prefect: „Este o veste bună...” (Video)

Friday, 11 October 2024

Unitățile administrativ teritoriale din țară și din județul Botoșani pot primi bani de la Guvern pentru plățile restante către constructorii cu care derulează investiții prin PNRR sau Angh...

Polițiștii din Botoșani au șef cu acte în regulă, media obținută la concurs!

Friday, 11 October 2024

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are șef cu acte în regulă. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post. În cu...