Maşină avariată de tencuiala căzută de pe Muzeul Judeţean! FOTO

Maşină avariată de tencuiala căzută de pe Muzeul Judeţean! FOTO
Un autoturism parcat în apropierea Muzeului Judeţean Botoşani a fost avariat, vineri dimineaţă, după ce mai multe bucăţi din tencuiala clădirii s-au desprins. Maşina pe care au căzut bucăţile de tenciuală aparţine chiar Muzeului Judeţean, aceasta fiind avariată la capotă.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean spun că astfel de incidente sunt dovada incontestabilă că sunt necesare lucrări de reparaţii urgente la clădire.

“Datorită fenomenului de îngheţ-dezgheţ câteva bucăţi din tencuiala clădirii s-au desprins din zona laterală, spre Ugira, şi au căzut pe maşina instituţiei. Este un fenomen care se petrece de câţiva ani de zile din această cauză şi Inspectoratul de Stat în Construcţii ne-a făcut sub formă de recomandare ca în termen de şase luni să facem aceste expertizări tehnice", a precizat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean.

În bugetul Consiliului Judeţean pe anul în curs a fost prinsă suma de 40.000 de lei în vederea realizării unei expertize la Muzeu.

“Mă bucur că în cele din urmă consilierii au înţeles această urgenţă. Aceste expertizări sunt necesare şi pentru depunerea pentru fonduri europene", a mai spus directorul Muzeului Judeţean. 









 

 

Spune-ne opinia ta