Mascatii au descins in Penitenciarul Botosani! Un grup infractional introducea DROGURI in unitatea de detentie - FOTO

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a InfracÅ£iunilor de Criminalitate Organizată ÅŸi Terorism - Biroul Teritorial BotoÅŸani, împreună cu ofiÅ£eri ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate BotoÅŸani si cadre ale AdministraÅ£iei NaÅ£ionale a Penitenciarelor, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău si al lucratorilor Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Suceava si Inspectoratului de Politie JudeÅ£ean Botosani, au efectuat la data de 11.02.2015 un numar de 15 perchezitii în Penitenciarul BotoÅŸani si in alte locatii situate pe raza judeÅ£elor BotoÅŸani, IaÅŸi si Suceava, fiind emise un număr de 7 citatii si puse in executare 4 mandate de aducere.

La finalul lunii ianuarie, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani s-a sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat, avand ca scop procurarea si introducerea in Penitenciarul Botosani de substante cu caracter psihoactiv, droguri sau etnobotanice.

Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, beneficiind de suportul tehnic de specialitate din cadrul I.G.P.R. si de sprijinul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, s-au desfasurat activitati informativ-operative si de cercetare penala, stabilind faptul ca in cursul anului 2015, suspectii M.A.C., F.F.D, S.M., si M.M.D. au constituit un grup infractional organizat, procurand si introducand in Penitenciarul Botosani diferite cantitati de astfel de substante, se arata in comunicatul de presa emis de S.C.C.O Botosani.

Rolul suspectului M.A.C era acela de coordonator al grupului, acesta determinandu-l pe fratele sau M.M.D, din municipiul Pascani, jud. Iasi, aflat in stare de libertate, sa procure si sa disimuleze in interiorul unor obiecte de imbracaminte, obiecte de uz personal sau alimente, diferite cantitati de substante psihoactive, sa le ambaleze in colete si, prin intermediul persoanelor indicate de cel dintai, sa le livreze in Penitenciarul Botosani. Rolul suspectilor F.F.D si S.M era acela de a-si determina unii membri din familie sa preia coletele ambalate de suspectul M.M.D. si sa le introduca in Penitenciarul Botosani in cursul programului de vizita/pachete, in functie de zilele in care puteau beneficia de aceste drepturi, se mai precizeaza in comunicat.

In urma perchezitiilor facute astazi au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza, respectiv 8 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 3 microSD de memorie, comprimate si inscrisuri.

Cercetarile sunt continuate de catre D.I.I.C.O.T Botosani si S.C.C.O. Botosani, pentru stabilirea intregii activitati infractionale desfasurate de membrii gruparii.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din IbăneÈ™ti va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, preÈ™edintele României. Această distincÈ›ie va fi o...