MASACRU intr-un sat din judetul Botosani! Caini impuscati, aruncati intr-o mlastina! FOTO, VIDEO

MASACRU intr-un sat din judetul Botosani! Caini impuscati, aruncati intr-o mlastina! FOTO, VIDEO
Locuitorii satului Cervicesti, comuna Mihai Eminescu, au fost socati, duminica seara, atunci cand au gasit mai multi caini care ar fi fost impuscati si care erau aruncati intr-o mlastina, in apropiere de drumul national Botosani - Dorohoi

Satenii au povestit ca in urma cu doua zile au auzit mai multe impuscaturi in sat, insa nu si-au dat seama despre ce este vorba. Astazi, unul dintre acestia a aflat ca in satul lor ar fi fost impuscati mai multi caini cu arme de vanatoare si s-a dus sa verifice personal aceasta informatie.

"Eu sunt de aici din sat, dar stau in Botosani. Mi-au spus mai multi oameni ca au fost impuscati vreo 15 caini si am venit sa-i caut. Initial cainii erau pe marginea drumului national, dar cand au auzit ca lumea e revoltata au platit pe cineva sa-i ia si sa-i arunce acolo in parau, in mlastina. M-am urcat pe ATV si i-am cautat, pentru ca e greu de intrat acolo. Am gasit trei caini, dar mai sunt pe acolo prin stufaris", ne-a spus  Victor Poteras, cel care a si sunat la redactia Stiri.Botosani.ro pentru a anunta masacrul. 

Dupa ce a gasit cainii, barbatul a sunat la 112 si a anuntat Politia, iar in scurt timp un echipaj din cadrul IPJ Botosani a ajuns la fata locului. 

"Vineri a venit o masina rosie, in doua portiere, si au coborat doua-trei persoane din masina. A intrat in curte la un om si a scos arma si i-a impuscat cainii. Iar aici pe imas alt caine se plimba si l-a impuscat si pe ala", a spus un alt satean.

Intre timp a fost anuntata si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Botosani, care a trimis un medic veterinar pentru a ridica cadavrele animalelor, spre a fi duse la analize. 

"Am examinat trei caini care practic sunt fara stapan, nu au cip-uri. Ridic un caine si il duc la laborator, iar ceilalti Primaria va trebui sa-i stranga pentru a-i duce la incinerare", a precizat Demostene Georgescu, medic veterinar. 

Cainele ridicat de DSVSA Botosani urmeaza a fi examinat, iar daca se va constata ca acesta a fost impuscat, atunci politistii vor deschide un dosar de cercetare penala. Urmeaza sa se verifice si daca cei care au impuscat animalele aveau autorizatie pentru asa ceva, dar si daca aveau permis de port-arma.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
47

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
38

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
281

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...