Masacru ecologic la marginea municipiului Botoșani! "Garda de Mediu doarme, Agenția pentru Protecția Mediului doarme!" FOTO

Mai mulți copaci, pini și plopi, au fost tăiați de pe un teren care a fost concesionat de la Primăria Botoșani la marginea municipiului, la ieșirea către Iași.

Viceprimarul Eugen Țurcanu susține că cel care a concesionat terenul nu avea niciun drept să facă acest lucru și a fost sesizată Poliția Locală, edilul precizând că ceea ce s-a întâmplat este un caz penal.

"Am fost informat în după-amiaza zilei de miercuri de către Poliția Locală că pe un teren concesionat la intrarea în Botoșani dinspre Iași, în dreptul Benzinăriei BBB, un domn care intenționa să opereze acolo o activitate economică a culcat la pământ toți pinii și toți copăceii care mai erau acolo în zonă, 24 la număr. Putem să spunem că este un masacru ecologic, păstrând proporțiile, pentru municipiul Botoșani. Totuși să tai 24 de copaci și să nu ai nicio remușcare, să o faci cu nonșalanță asta înseamnă un grad de iresponsabilitate care nu știu dacă are vreo scuză. Dumnealui a primit spre concesiune terenul dar nu avea niciun drept să taie. Concensionarul este obligat să respecte condițiile impuse de natura bunurilor proprietate publică", a declarat viceprimarul.



Potrivit reprezentanților Primăriei, terenul, în suprafață de 1.624 metri pătrați, a fost concesionat pentru o perioadă de cinci ani de zile.

Viceprimarul Eugen Țurcanu susține că sesizarea privind tăierea copacilor a ajuns la Primărie încă de acum o lună, dar el abia acum a intrat în posesia documentelor.

"Am fost sesizați de jandarmi în data de 4 august. Eu nu am văzut până acum această hârtie, că este modul acela de a lucra foarte defectuos în primărie și hârtiile acestea nu mi-au fost date oficial, le-am primit pe surse. Cineva trebuie să ia o măsură, s-a întâmplat ceva grav. E faptă penală și am cerut Poliției Locale să întocmească actele mai departe dacă Garda de Mediu doarme, Agenția pentru Protecția Mediului doarme", a afirmat Eugen Țurcanu.
 






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...