Marturisirea tatalui baiatului de 13 ani care si-a ucis mama!

Marturisirea tatalui baiatului de 13 ani care si-a ucis mama!
"Si eu am fost baiatul betivului dintr-o familie de alcoolici, mereu aratat cu degetul". "Colegii l-au exclus pe Teodosian, nici nu il salutau: ei aveau bani, eu Dacie". "Intuitia mea de parinte imi spune ca a mintit. E posibil sa fi ajuns acasa dupa crima, sa fi crezut ca am fost eu si sa vrea sa ma acopere". "Fetita imi spune mereu ca ea si Teodosian fugeau prin padure de cineva".

Tatal lui Teodosian a vorbit pe larg, cu multe amanunte relevante, despre relatiile din familia lor. A mai marturisit ca vrea sa plece din tara impreuna cu fetita de 5 ani.

Comisia medicala de la Socola, Iasi, l-a audiat ieri pentru ultima data pe Teodosian, dar a aminat luarea unei decizii. 

Teodosian, copilul de 13 ani din Iasi care si-a ucis mama cu un ciocan, a fost reexaminat ieri de catre comisia de expertiza. Baiatul a raspuns timp de jumatate de ora la intrebarile specialistilor si, in jurul orei 9.30, a fost dus inapoi in rezerva. Baiatul le-a zimbit medicilor si parea linistit.

Medicii nu au inca o explicatie pentru comportamentul copilului si nu pot da un verdict in acest caz deocamdata. Reprezentantii Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi sustin ca nu au putut incheia ieri expertiza si ca se vor mai intilni pentru a stabili daca Teodosian a avut sau nu discernamint atunci cind a comis fapta.

Baiatul nu va mai lua parte, cel putin saptamina viitoare, la discutii, urmind ca membrii comisiei sa intocmeasca un raport. Copilul de 13 ani va continua sa fie analizat in dinamica, potrivit medicilor.

"Examinarea este una indelungata din cauza virstei si a pubertatii. Comisia a discutat ultima data azi cu el pina la intocmirea raportului. Copilul a avut aceleasi declaratii, a fost cooperant ca de obicei. A terminat de citit si a cerut un DVD si un televizor pentru a putea urmari posturile preferate, gen Discovery, si filme. Ii vom pune la dispozitie tot si saptamina care urmeaza il vom lasa sa se odihneasca. Este obosit in urma testelor la care tot a fost supus. Comisia considera ca sederea lui in spital este benefica, asa ca va ramine aici si va beneficia de consiliere psihologica pe o perioada mai lunga. Contactul cu lumea exterioara l-ar putea marca ireversibil si noi incercam sa il reintegram. Urmeaza sa primim si rezultatele anchetei de la scoala", a declarat prof. dr. Calin Scripcaru, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola.

Medicii mai spun ca rezultatele computerului-tomograf efectuat au fost normale si ca, totodata, baiatul regreta ce a facut.

"El isi regreta fapta si este foarte speriat, ii este teama de ce va urma. De fapt, incertitudinea este cea care il sperie, pentru ca nu stie ce se va intimpla cu el. Ii este frica de consecinte", a adaugat prof. dr. Calin Scripcaru. (Continuare in Ziarul de Iasi)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
1

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
8

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
11

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...