Marturiile cutremuratoare ale unuia dintre politistii raniti in EXPLOZIA din Parcul Tineretului: "A fost o stare de soc. Daca ajungeam la geam as fi putut fi ranit foarte grav" FOTO, VIDEO

Este agent la Politia Locala din anul 2008, iar sambata seara a avut parte de cea mai dificila misiune, una in care putea sa-si piarda viata. 

Constantin Simiriuc, politistul local ranit in explozia din Parcul Tineretului, a rememorat luni momentele de groaza prin care a trecut in acea seara. Acesta a ajuns la locul exploziei si cu greu a putut povesti ce s-a intamplat. 

Sambata seara, barbatul a ajuns la locuinta individului care anunta ca-si da foc, impreuna cu un coleg din cadrul IPJ Botosani. Si-a lasat colegul la usa, iar el s-a dus la geam pentru a intra in locuinta, dorind sa-l scoata pe barbat din casa. 
A ajuns la un metru de geam, iar atunci s-a produs explozia. Nu a apucat sa realizeze ce s-a intamplat, insa cand a auzit tipete s-a dus sa vada care era starea colegului sau. 



"Ne-am dus la usa si am batut, insa nu ne-a dat drumul nimeni. Se auzea o voce din casa si in momentul ala i-am spus colegului sa ramana la usa ca eu ma duc la geam, ca daca sta la parter sa-l scot pe geam afara sau sa incerc sa intru in casa. Am sarit gardutul asta si, cand am ajuns in dreptul panoului (la cativa pasi de geam), a avut loc explozia. Nu am avut timp nici sa inchid ochii, nici sa ma pun la pamant. Au inceput sa tipe toti din bloc si am fugit inapoi la usa sa vad ce s-a intamplat cu colegul meu. Era plin de sange, ars. Am incercat sa-l scot in strada, sa chemam salvarea. L-a prins usa si era cel mai grav. I-a sarit usa in piept si l-a aruncat in apartamentul de alaturi. A fost o stare de soc. Mi-au intrat cioburi in cap si in ochi, atat. Nu am apucat sa mai ajut pe nimeni din bloc, pentru ca era mult fum si incercam sa-mi ajut colegul.  Am sunat la un coleg sa vina repede cu o masina, ca sa-l ducem la spital, insa au aparut cei de la ambulanta. Incercau sa iasa toti din bloc. Era panica, urlete, tipete", a povestit Constantin Simiriuc.

Acesta a adaugat ca, inainte de dezastru, mirosea a fum pe hol, din acest motiv a vrut sa intre pe geam pentru a-l salva pe barbat. Norocul sau a fost ca nu a ajuns pana in dreptul geamului, pentru ca altfel ar fi suferit rani serioase.

"M-am apropiat de geam ca ma gandeam ca poate il vad pe el si atunci a explodat. Daca el a zis ca-si da foc, ma gandeam ca poate il salvez. Nu am stiut ca are de gand sa dea drumul la butelie si ca explodeaza. Mirosea a fum pe casa scarii si ma gandeam ca si-a dat foc. Si acum inca sunt asa, intr-o stare de soc. Ma gandeam si eu la familia mea. Am o fetita care ma astepta acasa. Daca ajungeam la geam as fi putut fi ranit foarte grav", a mai spus barbatul. 



Luni, Constantin Simiriuc a ajuns la locul dezastrului insotit de fiica sa, care tocmai iesite de la scoala. Cand a ajuns acolo micuta a inceput sa planga, iar atunci cand tatal a luat-o in brate, amandoi aveau lacrimi pe obraz. 

Vecinii individului care a speriat un cartier intreg sunt si ei inca in stare de soc. Proprietara apartamentului de la etajul 1 se afla in bucatarie in momentul exploziei. A vazut flacari pe geam, iar cand a vrut sa iasa din casa usa se blocase.

"Eram la masa si tocam zarzavat pentru mancare si dintr-odata s-a auzit o bubuitura puternica. Pe moment m-a speriat. Am vazut flacari la geam, ca era deschis. Am inchis repede geamul si casa mi se umpluse de fum. Am vrut sa ies, dar 
usa era blocata. M-am speriat, am facut atac de panica. Eu nu am putut iesi din casa pana nu au venit domnii de la pompieri. Am sunat la 112 si imi spuneau ca daca suntem in casa sa mergem in baie si sa punem la gura prosoape umede. Eram eu, sotul si fetita. Inca nu mi-am revenit. Mi-e si frica sa dorm in casa"
, a spus femeia. 

Locatarii blocului povestesc ca sotia barbatului mort in explozie a venit luni acolo, insa le-a transmis ca pe ea nu o intereseaza ce s-a intamplat. 

"A zis ca pe ea nu o intereseaza, sa ne spalam pe cap. Am platit noi oameni ca sa ne faca aici curatenie. A zis ca vine ea sa-mi aduca un milion la ora trei, dar omul vrea banii in mana. A zis ca vinde apartamentul. Pe ea nu o intereseaza", a declarat o vecina.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

astăzi, 17:54

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...