MĂRTURII: "Şi totuşi, inima copilaşului a bătut!"

MĂRTURII: "Şi totuşi, inima copilaşului a bătut!"
"Sunt căsătorită din anul 2003 şi, împreună cu soţul meu, ne-am dorit să apară şi un copil imediat după că­să­torie. Numai că Dumnezeu a considerat ca minunea cu care ne-a binecuvântat să se întâmple abia în 2013, după mai multe încercări eşuate. Dar să vă spun poves­tea.

În anul 2012, soţul meu a fost operat de două ori, de hernie de disc. Operaţia din mai 2012, de la Bucureşti, s-a dovedit a fi un eşec şi o eroare medicală. În noiem­brie, acelaşi an, am fost nevoiţi să mergem la Târgu Mureş, pentru o nouă operaţie, deoarece soţul meu se simţea din ce în ce mai rău. Cât timp a fost internat la Bucureşti, am aflat că la Mânăstirea "Radu Vodă" se află moaştele Sfântului Nectarie, marele făcător de mi­nuni. Aşa am început şi eu să mă rog lui, pentru însă­nă­toşirea soţului meu. Am luat de acolo mir şi ulei sfin­ţit din candela ce ardea deasupra moaştelor. Citeam Aca­tistul Sfântului Nectarie în fiecare zi şi aveam cre­dinţa că totul se va rezolva. În noiembrie, rugăciu­nile mele au fost ascultate. Parcă mi se deschideau toate uşile, oriunde voiam să ajung. Am aflat că la Târgu Mu­reş este un doctor neurochirurg foarte bun. Şefa mea se cu­noştea cu el, mi-a dat numărul de tele­fon, am sunat, l-a programat pe soţul meu şi, pe 20 no­iem­brie, Mihai a fost operat din nou, dar de data asta cu succes. La Târgu Mureş am rămas doar trei zile, şi cum nu cu­noşteam pe nimeni acolo, am stat mai mult într-o bise­rică din apro­pierea spitalului. Acest lucru m-a ajutat să mă rog şi mai hotărât. Doctorul care l-a operat ne-a spus că dacă mai stătea acasă, starea lui se putea înrău­tăţi şi pu­tea chiar să paralizeze. Ştiam că Sfântul Necta­rie ne-a ajutat, îl simţeam mereu cu mine, parcă îmi dădea curaj în tot ceea ce făceam. Pentru a-i mulţumi, nu am încetat să citesc Acatistul său în fiecare zi. În februarie 2013, mă simţeam un pic rău, greaţă, ameţeli, iar primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost să-mi fac un test de sarcină. Era pozitiv! A fost mare bucurie la aflarea acestei veşti, deşi nimeni nu mai credea că după atâtea încercări voi mai rămâne însăr­cinată. A fost minunea de la Dumnezeu şi răsplata rugăciunilor mele. Ştiu asta.

Totul era bine, până într-o zi, când mi s-a făcut rău la serviciu. Aveam sângerări mari şi am plecat direct la urgenţă. Doctoriţa mi-a spus că nu-mi dă şanse ca această sarcină să poată fi salvată. După părerea ei, era o sarcină oprită din evoluţie, pentru că nu auzea bătând inima bebeluşului. A doua zi urma să vadă ce va face cu mine. Eram disperată şi, în acelaşi timp, parcă cineva îmi spunea că totul va fi bine. În acea noapte, la spital, am citit acatistul Sfântului Nectarie şi am adormit cu cărticica pe piept.

Dimineaţă, după vizita medicilor, doc­­toriţa m-a chemat să-mi vadă sarci­na la ecograf. Spre uimirea ei, inima copilului bătea normal şi sânge­rarea aproape dispăruse. A fost o mare bucu­rie. Am început tra­tamentul de menţine­re, care a durat pâ­nă am născut. Am stat mai mult la pat, timp în care nu am încetat să mă rog Sfântului Nectarie cu mai multă cre­din­ţă. Timpul trecea des­tul de repede, dar prin luna a şasea de sarcină, la un con­trol ecografic, docto­riţa mi-a spus că aş avea în uter o mem­brană care ar împie­dica dezvoltarea normală a fătului. M-am speriat un pic, dar rugându-mă în fiecare zi, am avut răbdare şi linişte, în­crederea că totul va fi bine şi, într-ade­văr, a fost bine. Deşi am născut cu o lună mai devreme, am un băieţel să­nă­tos şi frumos, îl cheamă Ma­tei, iar semnificaţia nu­melui este "dar de la Dum­nezeu".

Şi mulţumesc Sfântului Nectarie că s-a rugat pen­tru noi lui Dumnezeu şi că am fost binecuvântaţi cu o aşa minune de copil.

Nu încetaţi niciodată să vă rugaţi! Puterea rugă­ciu­nilor face minuni!"

MONICA CLAPA - Roman, jud. Neamţ
Formula AS

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ier. Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, Patriarhul Constantinopolului

astăzi, 08:00

Sfântul Ioan Valahul s-a născut pe la anul 1644, pe vremea binecredinciosului domn Matei Basarab (1632-1654), şi era din Ţara Românească. A fost luat rob de turci în anul 1659, p...

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
540

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
191

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...