Marius Oroşanu, PROVOCARE inedită pentru Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu!

Marius Oroşanu, PROVOCARE inedită pentru Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu!
Liderul Cartel Alfa Botoșani, Marius Oroşanu, anunţă o provocare inedită pentru doi dintre cei mai importanţi oameni politici din Botoşani, şi anume Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu. În situaţia în care cei doi vor răspunde provocării, Marius Oroşanu se angajează să doneze suma de 400 de lei, în scop umanitar (vezi mai jos cum va distribui banii).

Iată postarea lui Marius Oroşanu, făcută publică pe o reţea de socializare:

"Fenomenul "Ice Bucket Challenge" face ravagii în întreaga lume, iar de pe listă nu lipseste Romania si, mai timid, judetul Botosani.

"Ice Bucket Challenge" a debutat in urma cu doar aproximativ doua luni, în Statele Unite ale Americii, fiind initiată de un american diagnosticat cu ALS (Scleroză Laterală Amiotrofică). Scopul este de a aduna fonduri pentru cercetare medicală dedicată celor care suferă de aceasta afectiune.

Ideea este extraordinara, fondurile adunate si emulatia creata fiind sugestive. Nu au fost multe campanii umanitare care sa atraga atat de multi adepti, motiv pentru care initiatorul merita toate felicitarile!

Urmarind mass-media si discutand cu unele cunostinte am constatat ca marea majoritate a oamenilor apreciaza ideea si ar fi chiar dispusi sa acorde un ajutor umanitar, dar ....

Despre acest "DAR" as vrea sa discut acum! Doua elemente determina anumite retineri ale oamenilor: 1. unii nu sunt de acord cu ... provocarea ("turnarea unei galeti de apa cu gheata"). Fie din motive de sanatate, fie din alte motive, ar prefera sa fie alta provocare! 2. unii ar dori sa acorde acel ajutor umanitar pentru alte cauze, la fel de nobile, eventual cu un mai mare impact local.

De aceea ma intreb daca nu este bine sa preluam ideea (multumind in gand initiatorului) si sa o adaptam la realitatea noastra locala si imediata. Putem renunta la provocarea respectiva (deci sa nu ne turnam apa cu gheata in cap), gasind insa alte provocari cel putin la fel de ... atractive, poate chiar la fel de amuzante. La fel de bine, scopul poate fi nu doar atragerea de fonduri pentru cei care sufera de ASL, ci putem atrage bani pentru Alexia, pentru cei cu TSA (autism), pentru cei cu Sindrom Down, pentru copiii sau pentru alte cazuri sociale deosebite.

Putem astfel sa ne jucam, putem sa glumim, putem sa ne verificam anumite limite ... Tot ce este cu bun-simt este permis, atat timp cat scopul e nobil, iar din "joaca" noastra vor castiga cei de langa noi. Aceasta este "provocarea" pe care o lansez public concetatenilor (daca poate fi considerata publica postarea pe site/blog si Facebook).

Voi face si primul pas: ii provoc pe Ovidiu Portariuc (Primarul municipiului Botosani) si pe Florin Turcanu (Presedintele Consiliului Judetean Botosani) sa serveasca o bere sau o cafea impreuna, in public, la una din terasele din Botosani, aratand ca o cauza nobila ii poate determina sa lase deoparte orice resentimente izvorate din politica! Evident ca la masa ar trebui sa fie doar ei, fara sprijinul moral al colegilor de partid, avand astfel posibilitatea de a discuta direct, fata in fata, intre patru ochi, despre Botosani si despre botosaneni. Prezenta mass-mediei in apropierea lor (dar respectandu-li-se intimitatea) este necesara doar pentru a transmite botosanenilor mesajul ca omenia trebuie sa fie mereu mai presus de orgoliu si de orice interese pe termen scurt. Daca accepta provocarea, ma ofer sa le platesc consumatia (pentru a nu a avea ei cheltuieli suplimentare) si sa donez 400 lei, din care: 100 lei pentru Alexia , 100 lei pentru Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism din Botoşani, 100 lei pentru Asociatia "Ne trebuie speranta" (care sprijina copiii cu Sindrom Down) si 100 lei pentru Asociatia "Salveaza o inima".

Daca vor accepta sau nu provocarea Ovidiu Portariuc si Florin Turcanu vom vedea in zilele urmatoare. In cazul in care o vor face, urmeaza ca ei sa lanseze urmatoarele provocari, respecatand regula bunului simt si stabilind beneficiarii sumelor donate. Daca nu vor accepta provocarea, sper sa aiba decenta sa doneze ei sumele mai sus mentionate pentru fiecare dintre cele 4 cazuri umanitare propuse".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
22

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
39

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
75

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...