Marius Budăi: „Persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi purtate pe drumuri la comisii”

Marius Budăi: „Persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi purtate pe drumuri la comisii”

Persoanele cu dizabilităţi nu vor mai trebui să se deplaseze periodic la comisiile de specialitate pentru reevaluarea dosarelor, a declarat, la Iași, ministrul muncii, Marius Budăi.

El a spus că datele vor putea fi transmise prin intermediul unei platforme digitale, care va fi dată în funcţiune la începutul anului viitor.

Marius Budăi a explicat că platforma va fi interconectată cu instituţiile de stat din domeniu, dar şi cu organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de persoanele cu dizabilităţi.

„Toate persoanele cu dizabilități din România vor avea o platformă online unde vor depune, nu vor mai fi obligate să se prezinte la comisie, unde vor depune dosarele și evaluarea se va face online și vor fi invitați la comisie doar acolo, unde, din documente nu este clar ceea ce va fi. O parte din persoanele cu dizabilități deja nu merg. În 2019 când am avut onorea să fiu prima dată ministru, am dat un ordin ca persoanele cu amputație dublă să nu vină la comisie pentru reevaluare, nu pentru încadrare. Dar acea reevaluare la 2 ani, pe bună dreptate, spuneam noi în popor, că doar nu îi crește membru înapoi.

Din păcate, 2 ani de zile nu s-a continuat acel demers, dar acum, când m-am reîntors, prima măsură pe care am luat-, am scris ordinul, în care și persoanele cu o singură amputație, dar și experiența COVID și- spus cuvântul și am introdus și oxigeno-dependenții, în această chestiune”, a spus Budăi, citat de Radio Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
16

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
60

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
141

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...