Marius Budăi: „Nu putem să reducem gradul de sărăcie și de excluziune socială decât prin creștere de venituri”

Marius Budăi: „Nu putem să reducem gradul de sărăcie și de excluziune socială decât prin creștere de venituri”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a precizat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu trebuie renegociat în integralitate, ci doar anumite capitole referitoare la pensii și venituri.

În timpul unei vizite de lucru în Iași, ministrul a spus că aceste aspecte au fost prezentate reprezentanților de la Bruxelles, deoarece în momentul elaborării PNRR-ului au fost folosiți anumiți termeni juridici care nu se regăsesc în legislația românească.

„Sunt anumite aspecte din PNNR, noi am demonstrat până acum, în decembrie, în scurtul timp cât am fost la guvernare. Eu, în decembrie am îndeplinit jaloanele aferente Ministerului Muncii. La jumătatea lui februarie o să am majoritatea jaloanelor pe care trebuie să le îndeplinesc la Trimestrul I, îndeplinite. Noi suntem extrem de determinați să implementăm PNNR-ul dar suntem la fel de determinați să discutăm cu Comisia Europeană, să explicăm Comisiei Europene anumite aspecte care au intervenit inclusiv după scrierea PNNR și, aici mă refer la ce înseamnă tranziție verde, tot ce ne dorim să facem. Nu putem să reducem gradul de sărăcie și de excluziune socială decât prin creștere de venituri”, a afirmat Marius Budăi, potrivit Radio Iași.

Ministrul Muncii a declarat că, dacă vor fi necesare și în primăvară măsuri care să protejeze consumatorii din cauza creșterii prețurilor la energie, atunci acestea vor fi luate, și că vor fi două pachete unul pentru populație și celălalt pentru IMM-uri.

El a mai spus că din discuțiile purtate cu reprezentanții Comisiei Europene a reieșit că în România sunt aproape 2,5 milioane de cetățeni aflați sub pragul de sărăcie și pentru care trebuie concepute anumite măsuri de protecție socială:

„Din păcate, evoluția prețurilor în energie a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenți asupra a ceea ce se întâmplă cu prețurile din energie și fluctuația foarte mare de la o lună la alta ne face să acționăm pas cu pas. Cu siguranță dacă va fi nevoie de intervenția statului după data de 31 martie 2022 cu siguranță vom reacționa. Nu vom sta pasivi”, a afirmat Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...