Mariana Câmpeanu vrea să taie alocaţiile copiilor bogaţi

Mariana Câmpeanu vrea să taie alocaţiile copiilor bogaţi
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, duminică, că ia în considerare ca numai copiii defavorizaţi să primească alocaţia de la stat, conform B1.ro.

Câmpeanu a spus că  reprezentanţii ministerului vor demara un studiu şi vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor. O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai ţintit, a alocaţiilor pentru copii.

Părinţii nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii, pentru că susţin aceştia, toţi copiii au drepturi egale şi nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care şi asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

În replică, reprezentanţii părinţilor din toată ţara susţin că ajutorul pentru copiii defavorizaţi ar trebui să se realizeze prin ajutoare suplimentare şi nu prin privarea celorlalţi copii de alocaţie.

"Fiecare copil are aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi, dacă prin legislaţie este prevăzut că toţi copiii au aceleaşi drepturi trebuie să aibă aceeaşi alocaţie, să nu confundăm alocaţia cu celelalte subvenţii ale statului pt întreţirenea copiilor, prin urmare toţi copiii ar trebui să aibă aceeaşi alocaţie, iar cei care sunt intr-o situaţie dificilă pot fi subvenţionaţi", a declarat Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocaţie în valoare de 42 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
29

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
112

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
117

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...