MARIA OLARU: "Facem numai spitale pentru frectii? In Spitalul Judetean iti intra gandacii in urechi!"

MARIA OLARU: "Facem numai spitale pentru frectii? In Spitalul Judetean iti intra gandacii in urechi!"

 MARIA OLARU  

Spiritele s-au incins in Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, unde de aproape doua ore se dezbate proiectul privitor la desfiintarea unor spitale si alipirea acestora la Spitalul Judetean Botosani, pentru obtinerea unei clasificari superioare a celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judetul Botosani.

Dupa ce au existat mai multe acuzatii referitoare la posturile sefilor de unitati vizate spre comasare, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie a avut o interventie extrem de dura, care a starnit reactii vehemente din partea colegilor, a reprezentantului DSP, dar si a unor consilieri judeteni.

"Nu exista niciun plan logic, nimic coerent! Va rog sa vizitati Sectia de Contagioase a Spitalului Judetean si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, si comparati. Vreti sa distrugeti tot si sa salvam Spitalul Judetean? A existat un concurs, Botosaniul in care vreau sa traiesc.  Botosaniul in care vreau eu sa traiesc este Botosaniul in care sa fie spitale, nu o sectie a Spitalului Suceava. Facem numai spitale pentru frectii si persoane cu dizabilitati? Nimeni din DSP nu a vizitat aceste spitale.  Creem un colos, un monstru cu picioare de lut. Se incearca o transfuzie de sange proaspat din Maternitate si celelalte spitale, la un bolnav pe moarte. Noi ne-am facut datoria, responsabilitatea va apartine. Eu voi depune o hartie semnata de toti doctorii din Maternitate, iar in cazul in care vor fi cazuri de malpraxis in urma acestei comasari, nu noi vom mai gestiona banii, nu noi vom mai avea bani sa cumparam medicamente. In Spitalul Judetean iti intra gandacii in urechi, umbla sobolanii, si pe mine ma faceti sectie a Spitalului Judetean?", a spus Maria Olaru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani.

Cristian Achitei s-a aratat revoltat de interventia Mariei Olaru. "Un limbaj care nu tine de un director", in timp ce reprezentantul DSP a intrebat iritat: "De ce spuneti asa ceva?".

Si Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judetean, a replicat la declaratiile colegei sale. 

"60% dintre cetatenii judetului sunt tratati la Spitalul Judetean de Urgenta, cu adresabilitate din toate colturile judetului. Spitalul Judetean are responsabilitatea de a asigura asistenta pacientilor de pe tot teritoriul judetului. Toti suntem oameni si indiferent de functii puteti ajunge la poarta unui spital care va poate primi sau va directioneaza catre Dorohoi, Suceava sau Iasi. Nu e bine sa politizati. Spitalul nu trebuie sa dispara, va fi scris in istoria judetului. Ca sunt gandaci, ca sunt oameni care se tin de scaune si cu dintii, vad... Maternitatea, cu o clasificare de gradul 3, va ajunge in situatia Darabaniului. Vrem un spital de urgenta cu o competenta complexa, dotare si salarizare mult mai buna", a spus Ovidiu Mimor.

Si Stela Cretu, director adjunct al DSP Botosani, a intervenit. "Aceasta comasare este absolut necesara pentru ca judetul sa aiba o unitate care sa asigure un anumit nivel. Comasarea nu inseamna ca prejudiciem cu ceva activitatea spitalelor de la alte unitati. Orice urgenta va fi dirijata catre Spitalul de Copii, Maternitate etc. Igiena nu poate sa intre in discutie, ce a spus colega mea. Sunt controale care se efectueaza, nu s-s pus nicioadata problema sub aceasta forma. Conditiile s-au imbunatatit, mai exista deficiente, finantarea este cum este", a mentionat Stela Cretu.   



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
17

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
937

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
190

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...