Maria Grapini va renunţa la funcţia de ministru pentru a candida la europarlamentare

Maria Grapini va renunţa la funcţia de ministru pentru a candida la europarlamentare
Partidul Conservator va anunţa retragerea Mariei Grapini din funcţia de ministru şi înscrierea sa în cursa pentru alegerile europarlamentare.

Decizia va fi anunţată joi, în şedinţa Biroului Permanent al Partidului Conservator, au declarat surse politice din interiorul partidului, pentru Mediafax.

Maria Grapini este de profesie inginer. A absolvit Liceul Teoretic din Bereşti în 1973, iar apoi a urmat Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii", pe care a absolvit-o în anul 1978. A intrat în politică din mediul de afaceri. 

A fost director general al SC Pasmatex S.A. Timişoara, din anul 1995 fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al acestei societăţi. Din 1998, ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România.

Din 2002, este preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară, vicepreşedinte UGIR 1903, iar din 2003, membru în Consiliul Naţional al Exportatorilor.

A fost aproape în fiecare an în "Topul primelor 50 femei de succes din România", publicat de revista Capital. Este ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism din 2012.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
72

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
856

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
261

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...