Marea Neagră din Moldova: Plaja din Botoșani, alternativă pentru litoral

Botoșaniul se află printre cele douăsprezece locuri din România cu plaje, apă și tot felul de facilități pentru timpul liber.

Marea Neagră din Moldova: Plaja din Botoșani, alternativă pentru litoral

 Plaja de la Stânca-Costești  Foto: g4media.ro

România are, pe lângă Marea Neagră, și „litoralul vestului”, „marea secuiască”, „litoralul oltenesc”, „marea de la munte”, dar și ”Marea Neagră a Moldovei”.

Cu toate că tradiționala vacanță la mare este o alegere populară pentru mulți oameni, există și posibilitatea de a merge în alte locuri din țară, care oferă nu doar peisaje spectaculoase și aer proaspăt, ci și plaje și apă. G4Media a căutat 12 locuri din România care pot oferi și o varietate de activități recreative, ca alternativă la litoralul românesc.

În timp ce vă bucurați de priveliști naturale, puteți să vă răcoriți în ape limpezi sau sărate, să vă relaxați la soare, să mergeți în drumeție sau să faceți plimbări cu barca.

Datorită altitudinii mai mari și a aerului mai proaspăt, temperaturile în aceste locuri pot fi mai blânde, oferind o variantă mai răcoroasă la zilele toride de vară.

Pentru cei care doresc să experimenteze ceva diferit în vacanța lor de vară, stațiunile de munte cu lacuri și plaje reprezintă o opțiune interesantă.


”Marea Neagră a Moldovei”

Printre cele 12 alternative de aceste fel, din diferite părți ale țării, ca potențiale idei de minivacanță, se află și plaja de la Stânca-Costești.

Denumit și „Marea Neagră a Moldovei”, Lacul de acumulare Stânca Costești de pe Prut se află în județul Botoșani, la granița cu Republica Moldova. Este al doilea mare lac de acumulare din România, după cel de la Porțile de Fier.

Plaja este generoasă, iar nisipul merge pe o distanță destul de mare sub apă, astfel că este un loc preferat de familiile cu copii. Nu există însă amenajări turistice în zonă, în afara unei terase, pentru că este o arie protejată.

Lacul are o suprafaţă de 2.950 de hectare şi a fost declarat rezervaţie naturală în anul 2004, o porţiune fiind delimitată în 2007 ca arie de protecţie specială avifaunistică.

În zonă sunt și câteva obiective care pot fi vizitate: Biserica Cuvioasa Parascheva din Ştefăneşti, construită în anul 1640, Muzeul ”Ştefan Luchian”, dar și situl arheologic „Gura Hârtopului“ de la Ripiceni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...