Marcu sustine ca banii catre primariile judetului au fost impartiti ilegal!

Marcu sustine ca banii catre primariile judetului au fost impartiti ilegal!

GHEORGHE MARCU

In urma cu o saptamana, PSD depunea o plangere prealabila la Consiliul Judetean si la Prefectura Botosani, precum si la Directia Generala a Finantelor Publice, in care solicita sa se constate nulitatea absoluta a Hotararii nr. 1 din data de 11 ianuarie 2011 a Consiliului Judetean, care se refera la repartizarea a 20% din veniturile bugetului de stat catre autoritatile publice din judetul Botosani.

Gheorghe Marcu spune ca are dovezi din care reiese faptul ca nu au fost respectate prevederile legale, si ca deciziile care se refereau la repartizarea sumelor catre unitatile administrativ-teritoriale nu au fost publicate pe site-urile institutiilor cu respnsabilitati in domeniu, ceea ce ar atarge nulitatea hotararii de CJ prin care s-au impartit banii catre primarii.

"Domnul prefect Cristian Roman a dat un raspuns prin intermediul mass-mediei si, fiind si putin ironic, voi incerca si eu sa dau azi un raspuns, tot prin mass-media, un raspuns in opinia mea corect, demn si legal. Fac trimitere la Legea 273, este Legea Finantelor Publice locale, si, mai precis, la art. 33, care spune modul cum sunt defalcate sumele din veniturile statului, pentru echilibrarea bugetelor locale. Stiti foarte bine ca intotdeauna aceste sume se repartizeaza prin decizia directorului Finantelor Publice Judetene si 20%, prin Hotararea Consiliului Judetean pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si sutinerea proiectelor de infrastructura. Tot la acelasi articol se precizeaza ca repartizarea sumelor se face de catre directorul general al Finantelor Publice judetene prin decizie si se comunica prefectului, Consiliului Judetean si Consiliilor Locale", a declarat Gheorghe Marcu vineri dimineata, el adaugand faptul ca directorul Directiei Generale a Finantelor Publice judetene si prefectii au obligatia publicarii deciziei prevazute la litera h, pe pagina de Internet a institutiilor acestora.

Astfel, spune Marcu, la alineatul 7 se precizeaza ca nerespectarea prevederilor legale atrage nulitatea deciziilor directorilor Directiilor Finantelor Publice si a hotararilor date de Consiliile Judetene pentru repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale.

"Nulitatea se constata de catre instanta de Contencios Administrativ, la sesizarea prefectului sau a oricarei alte persoane interesate. Vreau sa ii spun domnului prefect ca avem dovada ca pe data de 13 ianuarie pe site-urile celor doua institutii, Directia de Finante si Institutia Prefectului, nu apareau respectivele decizii. Urmare a acestui aspect, il rog pe domnul prefect, prin consilierii, sai, sa  constate nulitatea absoluta a Hotararii Consiliului Judetean numarul 1/2011", a declarat Gheorghe Marcu in cadrul conferintei de presa a PSD.

Vezi si: CRISTIAN ROMAN - Nu poate prefectul sa constate nulitatea unui act administrativ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeile din Tudora au fost celebrate de Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural! (Foto)

astăzi, 14:33

Cea de-a treia ediție a dezbaterii cu tema „Importanța Femeii din Mediul Rural” a avut loc joi, 17 octombrie, la Căminul Cultural din Tudora, în contextul sărbătoririi Zilei Int...

Atenție, șoferi: Stradă din Botoșani închisă circulației! (Foto)

astăzi, 14:06

Șoferii trebuie să știe că o stradă din municipiul reședință de județ a fost închisă, în prima parte a zilei de vineri, pentru lucrări aferente asfaltării. Pe strada Ocolito...

Controale în piețele din Botoșani, ce au descoperit polițiștii! (Foto)

astăzi, 13:51

În ultima perioadă, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale în piețele de pe raza municipiului Botoșani, cu scopul de a verifica modul în care comercianții, produc...