MARCU: "Pentru judetul Botosani, sunt alocari doar pentru primariile pedeliste"

MARCU: "Pentru judetul Botosani, sunt alocari doar pentru primariile pedeliste"

GHEORGHE MARCU

Primarii PSD prezenti la conferinta de presa de vineri s-au plans de faptul ca, drept urmare a ultimei rectificari bugetare, tuturor primarilor PSD li s-au luat sume cuprinse intre 5 si 10 miliarde lei vechi. Ei sustin ca banii luati de la ei au fost dati primariilor conduse de primari PDL.

"Este de neinteles cum se pot acorda bani pentru scoli in functie de culoarea politica a unor primari. Pentru copii ar trebui sa asiguram un viitor si scoli bune, pentru ca ei nu au culoare politica. La Vorona avem probleme cu fondurile pentru campusul scolar pe care nu il putem finaliza. Cu acelasi gen de probleme se confrunta si alte autoritati locale conduse de social-democrati. Nu cred ca se mai intampla undeva in lume ca banii pentru scoli sa fie acordati pe criterii politice", a precizat Aurel Stefan, primarul comunei Vorona.

Primarul din Vlasinesti a fost ceva mai norocos la rectificarea bugetara, deoarece a ramas fara 2 miliarde. "Desi sunt mai putini bani luati, comparativ cu alte primarii social-democrate, aceasta suma era extrem de importanta pentru noi pentru ca asigura plata asitentilor personali ai persoanelor cu handicap", a spus Lucian Trufin.

Primarii PSD s-au mai plans si de faptul ca au probleme cu finantarile pentru reabilitarea drumurilor judetene de pe raza comunelor pe care le conduc. Astfel, la Vorona, drumul judetean 208C a fost reabilitat doar pe jumatate din banii constructorului.

"Desi s-a intocmit un proiect, incepand cu acest an banii pentru reabilitarea drumurilor nu s-au mai distribuit prin CJ, ci direct de Guvern, prin Ministerul Dezvoltarii, unde stim cine e seful. Pentru reabilitarea acestui drum exista o hatarare in vederea acordarii finantarii, insa cei de la Guvern nu o baga in seama", a mentionat primarul comunei Vorona, Aurel Stefan adaugabd faptul ca oamenii sunt nemultumiti deoarece toata vara au respirat praf, nu si-au putut usca rufele si nu este exclus ca voronenii sa protesteze si chiar sa blocheze drumul.

"Pentru judetul Botosani, sunt alocari doar pentru primariile pedeliste", a incheiat senatorul Gheorghe Marcu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
78

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
220

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
114

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...