MARCEL MANASTIREANU renaste, an de an, odata cu primavara!

MARCEL MANASTIREANU renaste, an de an, odata cu primavara!

MARCEL MANASTIREANU

Sculptorul botosanean Marcel Manastireanu implineste astazi, 1 martie, 59 de ani.

In cei 40 de ani de activitate, a sculptat zeci de busturi, a pictat sute de tablouri. Cea mai recenta lucrare a sa este bustul fostului Patriarh al Romaniei, dezvelit luna trecuta, la Stauceni.

Marcel Manastireanu sculpteaza de cand nu avea nici 20 de ani. A pictat timp de 23 de ani, lucrarile sale facand obiectul a peste 15 expozitii. A renuntat insa la pensule si acuarele, dedicandu-si viata sculpturii.

Am renuntat din anul 1993 sa mai deschid expozitii de pictura. Am dat pensulele si acuarelele baiatului meu, Manuel, care mi-a mostenit, se pare, talentul, povesteste Marcel Manastireanu.

Pasiunea cea mai mare a lui Marcel Manastireanu ramane sculptura.

Ceea ce am vazut la Victoria, la dezvelirea bustului fostului Patriarh al Romaniei, mi-a umplut sufletul de bucurie. Mi-am incarcat bateriile pentru inca un an de zile, spune cu satisfactie maestrul.

Nici nu mai stie numarul busturilor si statuietelor lucrate de el. Multe dintre ele au ajuns si in afara granitelor tarii. Una dintre ele a ajuns la Edinet, in Republica Moldova. Este vorba despre o statuie a lui Stefan cel Mare si Sfant, realizata in marime naturala.

Este cea de-a doua statuie a lui Stefan cel Mare din Republica Moldova si sunt mandru ca este opera mea, spune Marcel Manastireanu.

Busturile de pe Aleea Personalitatilor, din Parcul Mihai Eminescu Botosani, sunt tot de el realizate. Scriitori, istorici, botanisti sau pictori, botosaneni la origine.

Acele busturi s-au facut in ideea ca tinerii care se vor plimba prin parc sa mai invete cate ceva. Sa stie care sunt personalitatile date de Botosani culturii romanesti, explica sculptorul.

Stiri Botosani ii ureaza LA MULTI ANI, SANATATE SI MULTE IMPLINIRI IN DOMENIUL ARTISTIC SI PERSONAL!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

astăzi, 13:16
93

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...

Povestea incredibilă a umoristului din Botoșani care a scris povestea Zarazei și versuri pentru Constantin Tănase

astăzi, 11:33
111

Isac Lazarovici, un botoșănean de origine evreiască, cunoscut sub pseudonimul de Ion Pribeagu, a fost unul dintre cei mai mari umoriști români ai tuturor timpurilor. Deși puțin cunoscut pu...

O femeie din Botoșani a sărit de la etajul unu, apoi s-a răsturnat cu mașina

astăzi, 11:26
496

O aventură care se putea termina tragic s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, în Dorohoi.Din primele cercetări, se pare că o femeie în vârs...