MARCEL MANASTIREANU renaste, an de an, odata cu primavara!

MARCEL MANASTIREANU renaste, an de an, odata cu primavara!

MARCEL MANASTIREANU

Sculptorul botosanean Marcel Manastireanu implineste astazi, 1 martie, 59 de ani.

In cei 40 de ani de activitate, a sculptat zeci de busturi, a pictat sute de tablouri. Cea mai recenta lucrare a sa este bustul fostului Patriarh al Romaniei, dezvelit luna trecuta, la Stauceni.

Marcel Manastireanu sculpteaza de cand nu avea nici 20 de ani. A pictat timp de 23 de ani, lucrarile sale facand obiectul a peste 15 expozitii. A renuntat insa la pensule si acuarele, dedicandu-si viata sculpturii.

Am renuntat din anul 1993 sa mai deschid expozitii de pictura. Am dat pensulele si acuarelele baiatului meu, Manuel, care mi-a mostenit, se pare, talentul, povesteste Marcel Manastireanu.

Pasiunea cea mai mare a lui Marcel Manastireanu ramane sculptura.

Ceea ce am vazut la Victoria, la dezvelirea bustului fostului Patriarh al Romaniei, mi-a umplut sufletul de bucurie. Mi-am incarcat bateriile pentru inca un an de zile, spune cu satisfactie maestrul.

Nici nu mai stie numarul busturilor si statuietelor lucrate de el. Multe dintre ele au ajuns si in afara granitelor tarii. Una dintre ele a ajuns la Edinet, in Republica Moldova. Este vorba despre o statuie a lui Stefan cel Mare si Sfant, realizata in marime naturala.

Este cea de-a doua statuie a lui Stefan cel Mare din Republica Moldova si sunt mandru ca este opera mea, spune Marcel Manastireanu.

Busturile de pe Aleea Personalitatilor, din Parcul Mihai Eminescu Botosani, sunt tot de el realizate. Scriitori, istorici, botanisti sau pictori, botosaneni la origine.

Acele busturi s-au facut in ideea ca tinerii care se vor plimba prin parc sa mai invete cate ceva. Sa stie care sunt personalitatile date de Botosani culturii romanesti, explica sculptorul.

Stiri Botosani ii ureaza LA MULTI ANI, SANATATE SI MULTE IMPLINIRI IN DOMENIUL ARTISTIC SI PERSONAL!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
21

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
45

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
193

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...