Marcel Iureş: "Trăiesc într-o ţară al cărei guvern trăieşte în altă parte"

Marcel Iureş: "Trăiesc într-o ţară al cărei guvern trăieşte în altă parte"
DeclaraÅ£ie interesantă din partea unui actor român cu renume internaÅ£ional. Marcel IureÅŸ spune că trăieÅŸte într-o Å£ară al cărei guvern locuieÅŸte în altă parte. AÅŸa explică dezinteresul faţă de politică: "Nu am de ce să mă bag în Å£ara lor".

Marcel IureÅŸ se numără printre cei mai cunoscuÅ£i ÅŸi apreciaÅ£i actori români pe plan naÅ£ional ÅŸi internaÅ£ional. Chiar ÅŸi aÅŸa, a renunÅ£at să plece din România atunci când a avut posibilitatea. A continuat să joace pe scene ÅŸi în filme româneÅŸti. Întrebat de ce nu se implică pe scena politică, Marcel IureÅŸ a declarat, pentru Pro TV Magazin că: "în politică nu am ce să caut. Nu a făcut nimeni politică în familia mea, în viaÅ£a mea. Eu trăiesc într-o Å£ară, Guvernul României în cu totul altă Å£ară. Asta e! Nu am de ce să mă bag în Å£ara lor", spune IureÅŸ.

Marcel IureÅŸ vine ÅŸi cu argumente.

"Nu cred că poate exista o luptă. O luptă în care să aibă sens noÅ£iunile de onoare, fidelitate, credinţă, respect faţă de steag, faţă de o doctrină! Cuvântul dat a dispărut de mult. Acuma se pare că dacă nu trădezi, nu eÅŸti politician, nu te primesc între ei", spune cu amărăciune actorul Marcel IureÅŸ.

Chiar ÅŸi aÅŸa, IureÅŸ nu a plecat din România. Îi fusese oferită posibilitatea să se mute în Statele Unite pentru un onorariu consistent. "AÅŸa a fost steaua mea", explică IureÅŸ. După părerea lui, ar fi fost ridicol să rămână acolo, unde s-ar fi chinuit într-o limbă care nu este a lui, doar ca să arate că provine dintr-o mare ÅŸcoală de teatru.

 

VIDEO: Interviu cu Marcel Iures din octombrie 2010
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
17

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
59

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
61

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...