Marcel Baghiu, botosaneanul injunghiat in Madrid, va primi medalia ”Merit Cetatenesc”

Marcel Baghiu, botosaneanul injunghiat in Madrid, va primi medalia ”Merit Cetatenesc”

   www.adevarul.ro

Botosaneanul de 23 de ani va primi aceasta medalie in urmatoarea sedinta a guvernului autonom de la Madrid, ce va avea loc joi.

Marcel Baghiu, ospatarul originar din Dangeni, judetul Botosani, care a fost injunghiat cand incerca sa-l opreasca pe hotul casei de marcat a unei parfumerii din Madrid, ar putea primi medalia Merit Cetatenesc din partea Comunitatii Madrid, dupa cum a afirmat consilierul madrilen pentru imigratie, Javier Fernandez Lasquetty.

Consilierul a declarat ca a vorbit cu presedinta Comunitatii Madrid, Esperanza Aguirre, despre fapta sa si au hotarat de comun acord sa ii acorde aceasta medalie, in urmatoarea sedinta a guvernului autonom, ce va avea loc joi.

Putem spune ca actiunea curajoasa si plina de merit din partea acestui madrilen nascut in Romania, nu a fost doar o fapta extraordinara de curaj, ci ea a contribuit la retinerea vinovatilor si la recuperarea casei de marcat pe care acestia o luasera, a declarat Lasquetty.

Marcel Baghiu a fost injunghiat joi seara, pentru ca s-a opus ca un hot sa fure casa de marcat a unei parfumerii situate pe strada Toledo, din Madrid. Marcel - sau Remus, dupa cum l-au strigat, de mic copil, bunicii – are 23 de ani si este originar din comuna Dingesti (Botosani).

Se afla de peste doi ani in Spania si lucreaza ca ospatar de un an si jumatate.

Joi, in jurul orei 20.00, se afla la lucru, cand un infractor, de origine spaniola, a patruns intr-o parfumerie din apropierea barului si a sustras cu forta casa de marcat a magazinului. A alergat dupa el, l-a prins si l-a lovit, reusind sa recupereze casa de marcat.

Din pacate, infractorul avea un cutit cu care l-a injunghiat de noua ori. Din fericire, toate ranile produse au fost minore neafectandu-i intr-un fel sanatatea, desi intr-o prima faza se vehiculase ca ar fi intr-o stare grava.

Sursa: Adevarul
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
38

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
43

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
30

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...