Mândri și îndatorați: Am putea fi prima administrație publică locală din România creditată de Banca Mondială, spune Portariuc!

Mândri și îndatorați: Am putea fi prima administrație publică locală din România creditată de Banca Mondială, spune Portariuc!
Dacă Primăria Botoșani va reuși să contracteze un credit de la Banca Mondială, municipalitatea botoșăneană ar fi prima administrație publică locală din România creditată de această instituție financiară, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

În luna mai, reprezentanții International Finance Corporation ar urma să vină la Botoșani pentru a vedea concret în ce vrea Primăria să investească banii împrumutați.

"Vor să vadă exact în ce se vor investi banii, proiectele municipalității. E și pentru ei o finanțare de pionerat pentru că din ce am înțeles până acum în România nu au proiecte cu municipalitățile și iau în calcul și o componentă socială. Banca Mondială nu pune pe primul plan, ca băncile comerciale, profitul, ci aspecte sociale ale unei investiții. În două trei-săptămâni ar trebui să primim oferta finală în urma negocierilor de la București. S-a negociat perioada de acordare a creditului, perioada de grație, dobânzi, moneda de acordare", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Primăria Botoșani vrea să contracteze un credit în valoare de 40 de milioane de lei, pentru a putea asigura cofinanțarea la proiectul Cornișa, dar și pentru a plăti restanțele pe care le are către constructor pentru investiția de la noul CET.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
22

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
96

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...