Mandate europene de arestare pe numele celor trei suspecţi în cazul maşinilor incendiate

Mandate europene de arestare pe numele celor trei suspecţi în cazul maşinilor incendiate
Poliţiştii botoșăneni au efectuat demersurile necesare emiterii de mandate europene de arestare, precum şi în vederea urmăririi la nivel internaţional a celor trei tineri suspectaţi că în luna mai, anul trecut, au incendiat cinci maşini în municipiul Botoşani.

În urma activităților specifice, desfăşurate de poliţiştii botoşăneni, cu sprijinul specialiștilor Direcţiei Operaţiuni Speciale-I.G.P.R., au fost identificați trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, din judeţul Botoşani, suspecţi de distrugerea prin incendiere a mai multor autoturisme, în perioada 9-17 mai 2012.

Pe baza probatoriului administrat, poliţiştii au formulat, pe numele celor trei, propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile, propuneri însuşite de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi înaintate instanţei de judecată, care a emis mandate de arestare în lipsă.

"Întrucât din activităţile investigative desfășurate de Direcţia Operaţiuni Speciale –I.G.P.R. a reieșit că suspecții nu se află pe teritoriul României, poliţiştii botoșăneni au efectuat demersurile necesare emiterii de mandate europene de arestare, precum şi în vederea urmăririi acestora la nivel internaţional. Polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecților", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Oamenii legii efectuează cercetări faţă de Mihai Antonio Mănucă, de 20 ani, din oraşul Flămânzi, pentru săvârşirea infracţiunilor dedistrugere prin incendiere, faţă de Constantin Barbu, de 23 ani, din oraşul Flămânzi, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere prin incendiere şi faţă de Ioan Cristian Oloeriu, de 32 ani, din municipiul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la distrugere prin incendiere.

S-a reţinut că, în perioada 09 - 17.05.2012, la cererea inculpatului Oloeriu Ioan Cristian, inculpaţii Mănucă Antonio Mihai ajutat de inculpatul Barbu Constantin a distrus, prin incendiere, un număr de cinci autoturisme parcate în municipiul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
834

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
138

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
194

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...