Mancaruri de care sa te feresti la restaurante
Stiri Botosani Thursday, 2 July 2009 ActualitateMedicii nutritionisti ofera sfaturi pentru a cunoaste ce alimente trebuie sa evitam atunci cand mancam la restaurant. Intr-un restaurant cu specific italienesc poti alege sa comanzi paste pe baza de sos tomat, legume la gratar, minestrone (supa de legume), peste si carne, carpaccio de vita sau peste, prosciutto cu pepene galben, mozzarela capresse sau chiar o pizza, dar cu blat subtire, insa trebuie sa te feresti de pastele cu sos de smantana ori lasagna, pestele si fructele de mare prajite, pizza pufoasa sau quatro formaggi, calzzone, osso bucco sau tiramisu, potrivit Gandul.
Sushi si sashimi, supe, carne, peste si legume gatite direct la masa, pe plita incinsa sau in tigaie sunt bune atunci cand te afli intr-un restaurant chinezesc, dar incearca sa eviti tempura (legume si peste pane), sosurile dulci de amidon sau vin de orez, orezul si legumele prajite, vita sau porcul cu sos dulce-acrisor.
Din bucataria franceza cea mai buna alegere sunt fructele de mare, iar la polul opus se afla foietajele, foie-gras-ul, sosurile cu smantana, bagheta cu unt, maioneza, carnea prea mult gatita (3-4 ore), branzeturile si mousseul de ciocolata.
Din bucataria araba poti alege taboulehul, pentru a inlocui carnea tocata si prajita sau humusul.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Daune importante în urma incendiului de la depozitul de cereale! (Video)
Un incendiu de amploare s-a produs joi seara, la un depozit de cereale de la Dorohoi. Incendiul a fost lichidat, iar cauza probabilă este în curs de stabilire. Potrivit reprezentanților ...
Incendiu la un depozit de cereale din Dorohoi! (Foto, Video)
Mai multe echipaje de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un depozit de cereale din municipiul Doro...
Elevii olimpici național și internațional vor primi premii „mai mari” pentru performanțe, anunță ministrul David
Guvernul Bolojan taie actualele burse de excelență olimpică (tip I și II), pe lângă bursele de reziliență, rămânând la bursele de merit, sociale și tehnologice, cu noi crite...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.84 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici