Managerul Apa Grup ii multumeste lui Mihai Tabuleac pentru deblocarea situatiei cu E.ON

Managerul Apa Grup ii multumeste lui Mihai Tabuleac pentru deblocarea situatiei cu E.ON
E.ON Moldova a reconectat încă din 30 august, ora 16.00, toate punctele de consum aparținând operatorului de apă. Conflictul financiar apărut între SC Apa Grup SA și furnizorul de energie electrică s-a detensionat în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac. Acesta a dat garanții reprezentanților societății E.ON, potrivit cărora restanțele operatorului de apă vor fi plătite în perioada următoare. Discuția a avut loc după întâlnirea de luni dimineață, la care au participat directorii SC Apa Grup și Termica SA, acesta din urmă explicând că nu poate stinge arieratele către operatorul de apă decât în proporție de 15%.

În afara celor două bilete la ordin în valoare de 600.000 de lei, provenind de la Termica, operatorul de apă poate oferi pentru conciliere un contract de cesiune de creanțe ce urmează să transfere datoria de 400.000 de lei a Spitalului de Psihiatrie, de la societatea de apă către furnizorul de energie electrică.

Totodată, societății E.ON i se va prezenta și posibilitatea, ce va putea căpăta contur în următoarele câteva zile, ca Primăria Dorohoi să plătească o datorie de 650.000 de lei, reprezentând restanțe ale Direcției de Servicii Publice cât și contravaloarea lucrărilor executate de SC Apa Grup SA pentru tabăra de sinistrați din municipiu.
 
Una peste alta, garanțiile totalizează circa 1,65 de milioane de lei, rămânând 150.000 de lei din datoria operatorul de apă acumulată în ultima perioadă către E.ON, pentru plata diferenței fiind de dorit o eșalonare.

"Vreau să mulțumesc domnului președinte Mihai Țâbuleac pentru sprijinul esențial al domniei sale în deblocarea situației. Considerăm că în urma garanțiilor și a discuțiilor ce vor urma, se va rezolva problema apărută, iar pe viitor vom evita orice amenințare cu debranșarea de la rețeaua electrică", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA.

Discuția dintre reprezentanții celor două unități furnizoare de utilități va avea loc vineri, când, cel mai probabil, se va semna procesul verbal de conciliere.

Director general Dr. ing. Maricel Georgescu
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
265

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
130

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
383

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...