Managerii de spital vor publica veniturile si cheltuielile unitatilor sanitare pe site-ul e-sanatate!

Managerii de spital vor publica veniturile si cheltuielile unitatilor sanitare pe site-ul e-sanatate!

 Spitalul Judetean Mavromati Botosani  

"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va lansa, in urmatoarea perioada, site-ul e-Romania. Acesta va avea o componenta foarte importanta pentru noi, care se va numi e-sanatate. Am decis ca, pe acest site, asa cum rezulta si din proiectul contractului –cadru, managerii spitalelor sa isi publice, intr-o sectiune speciala, cheltuielile lunare ale spitalelor. In acest fel, vom putea vedea public unde se cheltuiesc in exces fondurile din sistemul de sanatate. Cred ca este un exercitiu de transparenta foarte necesar in acest sistem", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

In acest context, Ministerul Sanatatii si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale au semnat, ieri, 4 martie 2009, un Protocol de colaborare in domeniul sustinerii implementarii de solutii specifice societatii informationale din domeniul sanatatii.

Obiectivul acestui protocol este de a realiza si implementa strategia societatii informationale din domeniul sanatatii, dar si de a asigura implementarea proiectelor specifice acesteia.

Cele doua ministere se vor sprijini reciproc in ceea ce priveste stabilirea unui grup de lucru care va elaborara Strategia e-sanatate.

Specialistii celor doua ministere vor colabora si la intocmirea caietelor de sarcini si a documentatiilor specifice atribuirii contractelor de achizitie publica din domeniul informatic in sistemul de sanatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
85

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
201

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
48

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...