Manager Spitalul Judeţean: "Sunt pacienţi care vin cu carduri ce conţin informaţii incorecte"

Problemele în ceea ce priveşte folosirea cardului naţional de sănătate, devenit obligatoriu de la data de 1 mai, au început să se rezolve la Spitalul Judeţean Mavromati.

Cel puţin asta susţine conducerea unităţii spitaliceşti, care a precizat că mai apar unele erori, dar acestea sunt datorate faptului că unele carduri conţin informaţii greşite.

“Mai întâmpinăm probleme. Există carduri nefuncţionale, cu erori, dar încercăm să rezolvăm problemele pe măsură ce apar. Au venit cu carduri eronate", a spus Angela Ţurcanu, directorul medical al Spitalului Judeţean.
 
“Sunt carduri care conţin informaţii incorecte. Am găsit soluţia, trimitem la Casa de Asigurări de Sănătate să elibereze o adeverinţă şi concomitent să facă cerere pentru retipărire. Avem două-trei carduri pe zi. Avem angajaţi de la noi, de la informatică, care se deplasează la Casă. Mai este o situaţie. Sunt asiguraţi care figurează cu card eliberat de Casa OPSNAJ dar ei nu l-au primit şi vin şi solicită servicii spitaliceşti şi este o problemă în curs de rezolvare, a precizat şi Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeţean.
 
Acesta a mai spus că sunt şi situaţii în care cardurile se blochează, după ce deţinătorii acestora au uitat codul PIN şi tastează de mai multe ori. În astfel de cazuri, cardurile se deblochează telefonic, existând un număr pus la dispoziţie de Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...