Managementul privat, agreat pentru administrarea Parcului Cornișa

Managementul privat, agreat pentru administrarea Parcului Cornișa
Gestionarea Parcului de agrement Cornișa, ce ar urma să se deschidă în luna iulie a acestui an, va fi una mult mai eficientă dacă va fi făcută de un privat, decât de municipalitate, susține primarul Ovidiu Portariuc.

În primul an de funcționare, investiția va fi administrată de Direcția înființată în cadrul Primăriei Botoșani, pentru a se face o evaluare a funcționării și o calibrare a cheltuielilor și a veniturilor, după care se va încerca un parteneriat public-privat, edilul șef al urbei fiind convins că un management privat ar fi cea mai bună variantă.

“Ulterior vom lua în calcul acea concesionare în schimbul unei redevențe. Eu cred că statul nu este cel mai bun administrator al unor asemenea proiecte, s-a dovedit în timp că managementul privat are performanțe mult superioare celor legate de mediul public, din diverse motive. În primul rând vorbim de legislație. Un manager de proiect care să gestioneze acest parc nu va veni niciodată să lucreze pe 1.800 lei cât oferă la ora actuală mediul public sau nu vom putea promova acest parc cu 10.000 sau 15.000 de lei cum votează Consiliul Local. E nevoie de un agent privat care să înțeleagă logica economică, care trebuie să înțeleagă că trebuie mai întâi să investească în promovare și ulterior își va recupera cheltuielile. Pe termen scurt mergem pe această operare pe direcția existență în primărie, iar în timp să facem eficientizarea printr-un parteneriat public-privat", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta