Mama preşedintelui Băsescu are 750 de lei pensie

Mama preşedintelui Băsescu are 750 de lei pensie
Băsescu a mărturisit că mama sa primeşte în prezent 750 de lei pe lună din pensia tatălui său, decedat, fost colonel, şi speră ca acest cuantum să nu se diminueze.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că are o părere "proastă" despre posibilitatea micşorării pensiilor militarilor, prin aplicarea viitoarei Legi a pensiilor din sistemul public, subliniind că va avea acest lucru în vedere când va primi actul normativ spre promulgare.

"Vă rog să mă credeţi, că vă spune un fiu de colonel în rezervă - Dumnezeu să-l ierte -, a cărui mamă a optat pentru pensia militară. Este 750 de lei pensia unui colonel din vremea pensiilor agricole. Sper să nu scadă, vedem când vine legea la promulgare", a spus şeful statului la o emisiune la B1TV.

Potrivit acestuia, ofiţerii care au activat doar înainte de 1989 nu beneficiază de un venit mare, pensiile ridicate fiind ale celor care au trecut în rezervă recent, la care s-au calculat anumite sporuri.

"Nu mai avem generali din generaţia cartofolui, pensiile mari nu sunt la aceia. (...) Pensiile mari, dacă sunt, în perioada de veselie a sporurilor, care a lovit şi justiţia şi generalii", a spus Băsescu.

Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, au explicat, în mai multe rânduri, că, prin aplicarea viitoarei Legi a pensiilor, militarilor cu pensii de până în 3.000 de lei pe lună nu le vor scădea veniturile.
Proiectul Legii pensiilor, iniţiat de Guvern, se află în dezbaterea Parlamentului.

AGERPRES
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
153

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...